preskoči na sadržaj
Projekti i natječaji

Nastavak projekta Školska shema

U utorak 20.11.2018. godine potpisani su ugovori o provedbi projekta Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda između župana Zagrebačke županije i ravnatelja 31 osnovne i deset srednjih škola, kojima je županija osnivač.

Ovim projektom, kojega financira Europska komisija, osigurani su, jednom tjedno, besplatni obroci voća i povrća za sve učenike osnovnih i srednjih škola te besplatni obroci mlijeka i mliječnih proizvoda za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 11. 2018. 10:01

Lino Višebojac u našoj školi! Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak 8.11.2018. godine u sportskoj dvorani naše škole održana je sportska manifestacija Lino Višebojac u kojoj su sudjelovali učenici matične i područnih škola.

Kako smo se zabavljali s Linom možete vidjeti pod opširnije..

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2018. 13:12

Završna konferencija projekta školskog volontiranja

U petak, 19.10.2018. u prostoru Cinestar Arene Zagreb održana je Završna konferencija projekta „Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa“. U projektu koji se provodio tijekom prošle školske godine sudjelovao je i Mali interventni tim naše škole sa učiteljicom biologije koja je bila mentor.

Na zavšnoj konferenciji predstavljeni su rezultati projekta s posebnim naglaskom povezivanju Crvenog križa s osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije kroz ovaj projekt. Škole su potaknute na nastavak razvoja školskog volontiranja koje se može ostvariti kroz osnivanje školskih volonterskih klubova i školske volonterske akcije.

Događaju su nazočili predstavnici uključenih škola, gradskih društava Crvenog križa te sami volonteri na projektu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2018. 08:28

Program prometne kulture za najmlađe „Jumicar“

U četvrtak 4. listopada 2018. godine u OŠ „Klinča Sela“  u Klinča Selu održan je JUMICAR - Program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu za učenike drugih razreda. Program podržava MUP, MZO, AZOO i Zagrebačka županija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 10. 2018. 10:09

Europski školski sportski dan

U sportskoj dvorani naše škole u petak 28. rujna 2018. godine učenici i učitelji razredne nastave obilježili su Europski školski sportski dan. U organizaciji učitelja TZK, učenici razredne nastave prvi i drugi školski sat odigrali su razne zanimljive sportske igre uz pozitivnu natjecateljsku i navijačku atmosferu. 

Cilj ove međunarodne inicijative koja se obilježava u brojnim hrvatskim i europskim školama je promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 9. 2018. 18:41

Moja prva knjiga – 2018.

Na ovogodišnjoj završnoj svečanosti natječaja Moja prva knjiga koja se održala u četvrtak, 27.9.2018. godine u Domu HV u Karlovcu učenicima su podijeljene nagrade i priznanja, a učiteljima i školama priznanja za sudjelovanje na natječaju.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 9. 2018. 10:06

Završni volonterski kamp u Novom Vinodolskom

Učiteljica biologije - mentorica Malog interventnog tima naše škole, sudjelovala je na Završnom volonterskom kampu projekta „Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa“ od 7. do 9. rujna 2018. u Domu Crvenog križa Zagreb u Novom Vinodolskom.

Ovom prilikom mentori i koordinatori raspravljali su o uspješnosti provedbe projekta unutar svojih škola i lokalnih zajednica. Učenici - volonteri većinu vremena provodili su kupajući se, igrajući badminton i odbojku ili družeći se sa svojim vršnjacima te su im zadnji dan svečano uručene plakete za uspješno sudjelovanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 9. 2018. 08:29

Nastavak EU projekta Prsten potpore

Nastavkom sudjelovanja u EU projektu Prsten potpore i u novoj nastavnoj godini 2018./2019. osigurani su pomoćnici u nastavi za četvero učenika s teškoćama naše škole. Projekt Zagrebačke županije i škola partnera omogućuje socijalnu uključenost učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 9. 2018. 12:00

Projekt Friško – Sakupljajmo zajedno stare baterije

OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić se i ove  školske godine priključila  projektu Friško – "Sakupljajmo zajedno stare baterije". U školi su postavljeni spremnici za odlaganje baterija u suradnji s tvrtkom Friš d.o.o. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 7. 2018. 19:58

„Plastičnim čepovima do skupih lijekova″

Završena je akcija „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, kojom su učenici naše škole, razvijajući ekološku svijest, pomogli Udruzi za oboljele od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca. Učenici i djelatnici naše škole marljivo su prikupljali čepove te su skupili 40 kg  plastičnih čepova.

Hvala svima koji su pomogli da ova humanitarna akcija uspije!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 7. 2018. 09:24

Natječaj "Reciklasičari za ljepšu našu"

Učenici naše škole prijavili su se na sudjelovanje i osvojili 11. mjesto u ekološkom edukativno-glazbenom natječaju "Reciklasičari za ljepšu našu", koji se organizirao u suradnji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike. 

Učenici Matea G., Nicole Ž., Nina Ž., Klara Ž. i Josip B. su pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Ane Jurković izveli pjesmu Rolling in the deep. Svirali su na instrumentima koji su sami izradili od recikliranih materijala i oslikali ih.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 6. 2018. 20:35

Projekt - Ja, poduzetnik!

Troje učenika naše škole uz pomoć učiteljice likovne kulture uključilo su se u projekt emisije Školski sat HTV-a  „Ja, poduzetnik!“ koji je pokrenut 12. veljače 2018. godine u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo.

Učenici su imali zadatak osmisliti i izraditi svoj inovativni proizvod, te ga prezentirati i predložiti oblik zaštite intelektualnog vlasništva. Učenici su osmislili proizvod-suvenir Šalice iz Krašića koji je u završnoj emisiji Školskog sata predstavljen kao jedan od 20 najboljih proizvoda projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2018. 10:07

Edukativno predavanje u sklopu projekta Školska shema

U srijedu, 23. svibnja 2018. godine predstavnica Hrvatske pljoprivredno-šumarske savjetodavne službe koja je nositelj provedbe pratećih mjera Nacionalne strategije za Školsku shemu, održala je predavanje za učenike od prvog do četvrtog razreda matične škole o važnosti voća i povrća u prehrani. Učenici su iz predavanja mogli naučiti nešto više o vezi voća, povrća i zdravlja, štetnim i korisnim kukcima u vrtu, ekološkoj i integriranoj zaštiti biljaka te o tome kako posaditi voćku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 5. 2018. 11:06

Projekt "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva"

Za projekt „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ Zagrebačkoj županiji odobreno je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) bespovratnih 1,4 milijuna kuna čime je osigurana prehrana za 1384 učenika. Navedena sredstva odobrilo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je Posredničko tijelo u provedbi Programa.

Projekt „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ provodi se u 27 osnovnih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija, a za našu školu u sklopu ovog projekta osigurano je financiranje školskog obroka za 33 učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 5. 2018. 14:35

Pokazna vježba volontera

U utorak 8. svibnja 2018. godine u Krašiću ispred škole, učenici volonteri Malog interventnog tima naše škole u suradnji s učenicima Malog interventnog tima iz SŠ Jastrebarsko, sudionicima projekta  „Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa", izveli su drugu pokaznu vježbu podizanja šatora i pružanja prve pomoći.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 5. 2018. 17:46

Natječaj "Najvećom božićnom čestitkom povežimo učenike osnovnih škola"

S 15. prosincem 2018. godine završen je foto-likovni natječaj „Najvećom božićnom čestitkom povežimo učenike osnovnih škola“ kojeg  je raspisala OŠ Rugvica.

Na natječaj je pristiglo ukupno 16 foto-likovnih radova iz 7 osnovnih škola RH te 4 škole iz BiH, među kojima je bilo i nekoliko fotografija iz naše škole. Na natječaju je zabilježeno 80.136 glasova.

Zahvaljujemo svim učenicima naše škole na sudjelovanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 5. 2018. 10:33

Prvo sudjelovanje učenika u projektu "Žogarija"

U srijedu, 25. travnja 2018. godine trinaestero učenika naše škole od 1. do 5. razreda sudjelovalo je u natjecanju Žogarija 2018. 

Žogarija je međunarodni projekt koji je započeo u Sloveniji, a već 12 godina održava se u 9 zemalja među kojima je i Hrvatska. Glavna svrha manifestacije je zabava i druženje djece, sa željom predstavljanja mota: FAIR PLAY.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 4. 2018. 13:22

Pokazna vježba Malog interventnog tima

U nedjelju, 22. travnja 2018. godine u Kampu Zagreb na jezeru Rakitje, volonteri Malog interventnog tima naše škole, u suradnji s Malim interventnim timom iz SŠ Jastrebarsko, izveli su pokaznu vježbu podizanja šatora. Vježbi mladih volontera prisustvovali su i članovi Interventnih timova društva Crvenog križa iz cijele Zagrebačke županije.

Učenici su ovom prilikom puno toga naučili i dobro se zabavili.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2018. 16:26

Likovni natječaj Profil Klett

Učenici razredne i predmetne nastave naše škole sudjelovali su na likovnom natječaju "Želim, stvaram, oblikujem" koji je dio projekta Profil Klett-a Želim stablo i Likovna mapa za velika djela, a cilj je putem likovnosti potaknuti svijest o kulturnoj i prirodnoj baštini. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2018. 12:57

Četvrto mjesečno druženje naših volontera

U srijedu 18. travnja 2018. godine održano je četvrto mjesečno druženje volontera, članova Malog interventnog tima naše škole, u Glazbenoj školi Jastrebarsko. Učenici 8. razreda Patrik M. i Marko M. slušali su predavanje o Psima kao kućnim ljubimcima koje je održala dr.vet. Matea Buden iz Veterinarske stanice Jastrebarsko. Učenici su se družili s malom Lili iz skloništa za napuštene životinje koja je uživala u društvu učenika i istraživala.

Projekt "Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa" sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 4. 2018. 18:38

Ruksak (pun) kulture

Projekt „Ruksak (pun) kulture“ jedinstveni je kulturno-edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske odabralo je i OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ za provođenje projekta koji omogućava dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture te općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 4. 2018. 21:03

Literarno-likovni natječaj "Poj riči materinske"

Osnovna škola Primošten organizator je 12. literarno-likovnog natječaja "Poj riči materinske". Natječaj se provodi svake godine, a težište je njegovanje hrvatskog jezika i lokalnog izričaja te njegovanje umjetničkog doživljaja i izražavanje djece.

Naša škola godinama sudjeluje u ovom natječaju kroz likovni i literarni izraz. Ove godine u zborniku radova Poj riči materinske objavljeni su likovni radovi učenika naše škole. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 3. 2018. 18:43

Nagradni natječaj "Hrvatsku kakvu želimo"

U sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, te Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziralo je  Nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“, u kojem su sudjelovali učenici  naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 3. 2018. 09:20

Treće mjesečno druženje naših volontera

Učenici 8. razreda Patrik M. i Marko M., koji su dio Malog interventnog tima naše škole, 22. ožujka 2018. godine sudjelovali su na trećem mjesečnom druženju učenika - volontera uključenih u EU projekt "Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa". Druženje je organizirano od strane GDCK Jastrebarsko i Društva Crvenog križa Zagrebačke županije u Centru za kulturu u Jastrebarskom. Bilo je veselo i zanimljivo te se projektne aktivnosti nastavljaju i dalje.

Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 3. 2018. 22:07

Drugo mjesečno druženje naših volontera

U utorak 20. veljače, učenici 7. i 8. razreda koji čine Mali interventni tim naše škole, sudjelovali su na drugom mjesečnom druženju učenika - volontera uključenih u EU projekt "Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa". Druženje je organiziralo GDCK Jastrebarsko u suradnji s Društvom Crvenog križa Zagrebačke županije u prostorijama Glazbene škole Jastrebarsko.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 2. 2018. 07:34

Razredni projekt "Kućni ljubimci" Vijest ima dokument u privitku

Učenici 6.a razreda odabrali su temu Kućni ljubimci za razredni projekt koju su realizirali na satu razrednika. Cilj ovog projekta bio je upoznati razredne prijatelje sa različitim kućnim ljubimcima i brizi o njima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 2. 2018. 20:04

Glasujte za naše učenike koji su sudjelovali u likovno-foto natječaju

Učenici petih i šestih razreda sudjelovali su u likovno-foto natječaju „Najvećom božićnom čestitkom povežimo učenike osnovnih škola“. Za njihove odlične čestitke možete glasovati do 28. veljače 2018.na linku LIKOVNO-FOTO NATJEČAJ (Odabir 2, Odabir 3, Odabir 4, Odabir 5). Pozovite druge da ih podrže. Glasovati se može samo jednom.

Čestitka s najviše osvojenih bodova (vaših glasova) dobit će vrijednu nagradu Općine Rugvica.

Hvala svima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 2. 2018. 19:06

Likovno-literarna radionica Udruge Kalibra

U ponedjeljak 5.2.2018. godine u našoj školi održana je likovno-literarna radionica Udruge za promicanje kulture čitanja “KAlibra” povodom natječaja „Moja prva knjiga“.

Radionica je  namijenjena učenicima osnovne škole, a voditeljice radionice bile su članice udruge Kalibra, Tea Balen i Maja Kurs. Sudjelovalo je 24 učenika od 1. do 8. razreda. Prije početka radionice učenici su prelistali neke od naslova u izdanju udruge te su mogli vidjeti  originalnost nagrađenih i tiskanih slikovnica. U zanimljivoj i veseloj atmosferi učenici su dobili upute i smjernice za izradu slikovnice. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 2. 2018. 21:28

Školski volonteri u edukativnom kampu na Sljemenu

Učenici 7. i 8. razreda koji čine Mali interventni tim naše škole (Karla F., Petra T., Marko M., Ivan C. i Patrik M.) sudjelovali su na prvom edukativnom kampu u sklopu projekta "Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa". Kamp se održao od petka,19.1. do nedjelje, 21.1.20187. godine u Domu Crvenog križa na Sljemenu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 1. 2018. 14:56

Prvo druženje volontera u Jastrebarskom

Dana 19. prosinca 2017. godine u SŠ Jastrebarsko održano je prvo druženje volontera naše škole, SŠ Jastrebarsko, OŠ „Klinča Sela” i OŠ „Vladimir Nazor”, koje se održava kroz projekt „Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa”.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 12. 2017. 09:54

Preventivna akcija - Poštujte naše znakove

U utorak 12. prosinca 2017. godine  u matičnoj školi održana je  preventivna akcija "Poštujte naše znakove" za učenike razredne nastave koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.         

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 12. 2017. 16:32

Projekt ProMikro

Naša škola prijavila se na Javni poziv za sudjelovanje osnovnih škola u projektu ProMikro  kojem je cilj uvođenje algoritamskoga načina razmišljanja i problemskoga pristupa u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 12. 2017. 23:56

Program prometne kulture za najmlađe

U petak 17. studenog 2017. godine u matičnoj školi održan je JUMICAR - Program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu koji podržava MUP, MZO, AZOO i Zagrebačka županija. 

Naša škola prvi puta je bila domaćin „Programa prometne kulture za najmlađe“, u kojem su sudjelovali učenici drugih i trećih razreda matične i područnih škola. Učenici su posebno bili oduševljeni praktičnim dijelom programa na prometnom poligonu, kojemu su se pridružile službe partneri: Gradsko društvo Crvenog Križa Jastrebarsko, te Dobrovoljno Vatrogasno društvo Krašić. Program je podržao i načelnik općine koji je učenicima simbolično uručio potvrde o položenom programu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2017. 15:48

Program osposobljavanja za upravljanje biciklom

Učenici naše škole sudjelovali su u Programu osposobljavanja za upravljanje biciklom koji je realiziran u suradnji s Auto klubom Jastrebarsko. Dvadeset i pet učenika šestih i sedmih razreda uspješno je završilo teorijski i praktični dio programa, te su im uručene Potvrde o osposobljenosti za upravljanje biciklom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 11. 2017. 13:46

Projekt Školska shema

Naša škola iskazala je interes i uključila se u provedbu projekta Školska shema kojem je cilj oblikovanje prehrambenih navika djece školske dobi i povećanje potrošnje voća, povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. U sklopu ove mjere učenici 1.-8. razreda jednom tjedno dobivaju obroke svježeg voća, a učenici 1.-4. razreda dodatno i jedan obrok mlijeka ili mliječnih proizvoda.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 10. 2017. 11:26

Europski školski sportski dan - 2017

U petak 29. rujna 2017. godine  učenici i učitelji naše škole po drugi put kroz sportske igre i aktivnosti obilježili su  Europski školski sportski dan – najveći pojedinačni događaj Europskog tjedna sporta.

Glavni cilj te europske inicijative je promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja kod učenika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 9. 2017. 19:39

Moja prva knjiga 2017.

Na završnoj svečanosti natječaja Moja prva knjiga 2017. koja se održala u četvrtak, 28.9.2017. godine u Pučkom otvorenom učilištu u Duga Resi učenicima su podijeljene nagrade i priznanja, a učiteljima i školama priznanja za sudjelovanje na natječaju.

Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je osam učenika razredne nastave matične škole i pet učenika PŠ Kostanjevac. Svi učenici i učitelji mentori primili su priznanja a učenici Dražen Ž., Maria P. F., Gabrijela S., Nicole Ž. i Magdalena M. osvojili su poticajne nagrade.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 9. 2017. 12:45

Naša škola sudjeluje u projektu "Razvoj školskog volontiranja"

U sklopu EU projekta „Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa“ održana je početna konferencija u organizaciji Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, nositelja projekta.

Naša škola na poziv Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko uključila se u ovaj projekt sudjelovanjem u volonterskom programu Mali interventni timovi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 9. 2017. 16:09

Treća godina sudjelovanja u EU projektu "Prsten potpore"

Naša škola već treću školsku godinu sudjeluje kao partner u projektu Zagrebačke županije  „Prsten potpore“ kojim se osigurava rad pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Projekt se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 9. 2017. 08:55

Sigurno u školu s HAK-om

U sklopu Programa provedbe preventivnih aktivnosti Autoklub Jastrebarsko i ove godine provodi akciju „Sigurno u školu s HAK-om“  u suradnji sa Osnovnim školama i Policijskom postajom Jastrebarsko.

U subotu 9. rujna 2017. godine u vremenu od 10,30 do 11,30 sati biti će provedena akcija „Sigurno i vješto u prometu“ na trgu kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 9. 2017. 17:57

Parlaonica i završna konferencija u sklopu projekta „I djeca to mogu“

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ organizirala je u utorak  30. svibnja 2017. godine parlaonicu na kojoj su sudjelovali učenici OŠ Mahično i OŠ "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić, koja je svojevrsna kruna šestomjesečnog projekta „I djeca to mogu“.

Na parlaonici, koju je vodila Valentina Gambiroža, a koja se održala u školskoj dvorani naše škole, sudjelovalo je 49 učenika spomenutih škola koji su raspravljali o kvaliteti života u ruralnim i urbanim sredinama. Učenici afirmacijske skupine zagovarali su tezu da je kvaliteta života, a time ujedno i poštivanje dječjih prava, u urbanim sredinama veća, dok je negacijska skupina zagovarala suprotno - veću kvalitetu života u ruralnim sredinama. Obje su skupine imale izvrsne argumente, te je stručni žiri odlučio da je rezultat neriješen. Učenicima i ravnateljicama su dodijeljene i zahvalnice za sudjelovanje na projektu. 

Nakon parlaonice, održana je završna konferencija za medije, na kojoj su predstavljeni rezultati projekta, te rezultati istraživanja koje je pokazalo kako je provedba projekta pozitivno utjecala na osvještavanje učenika o njihovim pravima. Na završnoj konferenciji ravnateljica OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić Helena Beketić i ravnateljica OŠ Mahično Gorana Simić – Vinski, izrazile su zadovoljstvo međusobnom suradnjom i ishodom projekta „I djeca to mogu“, nadu za nastavkom međusobne suradnje i provođenje aktivnosti čija je svrha jačanje svijesti učenika i građana u području dječjih i ljudskih prava.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 5. 2017. 20:31

Zlatni status naše Eko-škole

U petak 12. svibnja 2017. godine održana je svečanost obnavljanja statusa Eko-škola u organizaciji Udruge Lijepa naša u Gastro Globusu na Zagrebačkom velesajmu.

Naša škola ispunila je sve uvjete iz smjernica za provedbu programa Eko-škole za obnavljanje ovog međunarodnog priznanja čime je stekla zlatni status.

Potvrdu o zlatnom statusu primila je koordinatorica naše Eko-škole, učiteljica prirode i biologije Mirela Levačić Cvok.

Čestitamo svim učenicima, učiteljima, djelatnicima škole i svima koji su na poseban način pomogli u provedbi programa Eko-škole.   

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 5. 2017. 14:25

Interaktivna radionica – „Vježbaonica demokracije“

U sklopu projekta "I djeca to mogu" kojeg provodi Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u utorak 11. travnja 2017. godine u našoj školi održana je interaktivna radionica s učenicima sedmih razreda na temu „Vježbaonica demokracije“ na principu parlaonice. Radionica se održala u sklopu provedbe projekta promicanja dječje participacije i aktivnog sudjelovanja u lokalnoj zajednici „I djeca to mogu“.

Voditeljica interaktivne radionice bila je djelatnica Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ Branimira Penić, mag. paed.

Svrha interaktivne radionice bila je ojačati svijest djece o problematici dječjih prava i zaštite istih te priprema djece za završnu palaonicu koja će se održati 30. svibnja 2017.godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 4. 2017. 17:08

Eko tjedan i Projektni dan Vijest ima dokument u privitku

U sklopu Eko tjedna ovih dana odvijaju se brojne ekološke aktivnosti u školi i oko nje. Učenici s učiteljima izlaze u školski vrt, obavljaju jednostavnije proljetne radove i promatraju promjene u prirodi. Jedna od aktivnosti Eko tjedna je i Projektni dan škole s prigodnom temom Energija.

Projektni dan realiziran je u petak, 24. ožujka sa svim učenicima matične i područnih škola, učiteljima razredne i predmetne nastave i stručnim suradnicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 3. 2017. 14:24

Priznanje "Škola filantrop"

Po završetku projekta "Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj" u petak 17. ožujka 2017. godine u Centru kulture KNAP u Zagrebu organizirana je svečana dodjela zahvalnica školama koje su sudjelovale u projektu kao i proglašenje 10 najuspješnijih škola koje su dobile priznanja za "Škole filantrope" i posebno priznanje za „Školu naj-filantrop“.

Završnoj svečanosti projekta prisustvovale su i predstavnice naše škole: pedagoginja Boženka Bago, učenice 4. razreda Doris B. i Nikolina P., te učiteljica Vesna Zorić. Naša  škola je posebno najavljena kao jedna od tri škole koje su najbolje provele svoje projektne aktivnosti te smo na završnoj svečanosti  imali priliku prezentirati nasu humanitarnu akciju "Od srca svi, darujemo mi". U ovom projektu, u organizaciji Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah uz partnere “Slagalicu” – Zakladu za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, te Udrugu Blank iz Zagreba, sudjelovalo je 40 škola iz središnje i istočne Hrvatske, a deset najuspješnijih škola je dobilo certifikat „Škola Filantrop“, među kojima je i naša škola.

S ponosom smo preuzeli naš certifikat "Škola filantrop" kao potvrdu za zalaganje tijekom prvog polugodišta ove školske godine u provedbi filantropskih aktivnosti, kao i stečena znanja i vještine filantropske kulture.

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli da postignemo ovako lijep uspjeh!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2017. 16:58

Interaktivna radionica – „Trening vještina“

U utorak 14. ožujka 2017. u našoj školi održana je interaktivna radionica učenicima sedmih razreda na temu „Trening vještina za aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici“. Radionica se održala u sklopu provedbe projekta promicanja dječje participacije i aktivnog sudjelovanja u lokalnoj zajednici „I djeca to mogu“.Voditeljica interaktivne radionice bila je djelatnica Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ Branimira Penić, mag. paed.

Svrha interaktivne radionice bila je osnažiti kapacitete djece za aktivnim sudjelovanjem u lokalnoj zajednici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 3. 2017. 21:21

Edukativna radionica na temu dječjih prava

U utorak, 14. veljače 2017. godine u našoj školi održana je druga radionica u nizu radionica na temu dječjih prava koju provodi Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u sklopu projekta „I djeca to mogu“.

Tema radionice koja je provedena s učenicima sedmih razreda bila je „Pravo na sudjelovanje“, a održala ju je Branimira Penić, mag. paed. uz podršku volontera.

Cilj ove radionice bio je upoznati učenike s pravom na sudjelovanje i pojmom dječje participacije u lokalnoj zajednici. Glavne aktivnosti radionice bile su izbor gradonačelnika i održavanje novinarske konferencije u kojoj je gost gradonačelnik, te pisanje pisma roditeljima. Učenici su demonstrirali način na koji se bira gradonačelnik - nominacijom i tajnim glasanjem, te su svom gradonačelniku postavili pitanja koja se tiču njihove dobrobiti. Svrha pisanja pisma roditeljima bila je omogućiti učenicima da iskažu što bi u svojoj obitelji promijenili i u kojim obiteljskim situacijama bi željeli da se i njihovo mišljenje uvaži.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 2. 2017. 13:38

E-twinning projekt RN: 100. dan škole

U ponedjeljak,  13. veljače 2017. godine obilježili smo 100. dan u školi. Tema je bila „Ljubav“ i tako smo sretni, kreativni i znanjem ispunjeni, slijedeći dan, dočekali i obilježili i Valentinovo. Učenici su bili kreativni, te je svaki učenik u nizu više radova, izradio i po jedno srce, na kojem je istaknuo pozitivnu poruku, misao, ljubavnu izreku, ili želju. Od svih srca složili smo jedno veliko srce želeći ljubav svima, zahvalnost i poštovanje.

Ukupno je sudjelovalo 92 učenika i svi učitelji razredne nastave. Projekt je provodila Tamara Vučković, stručni suradnik logoped.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 2. 2017. 18:11

Edukativna radionica u Krašiću

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ započela je s provedbom ciklusa radionica po projektu „I djeca to mogu“ koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade, te se provodi u suradnji s našom školom i Osnovnom školom Mahično.

Prva radionica u nizu radionica na temu dječjih prava održana je 7. veljače 2017. godine s učenicima 7. razreda. Tema radionice bila je „Prava i dužnosti djeteta“, a održala ju je Branimira Penić, mag. paed. uz podršku volontera. Cilj ove radionice bio je upoznati učenike s pravima i dužnostima, te s Konvencijom UN – a o pravima djeteta. Učenici su kroz grupni rad odredili razliku između prava i potreba, te su definirali prava i dužnosti koje se odnose na njih. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 2. 2017. 14:00

Obilježen Međunarodni dan solidarnosti među ljudima

Povodom Međunarodnog dana solidarnosti među ljudima u srijedu 21. prosinca 2016. godine u našoj školi održano je predstavljanje provedenih aktivnosti projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ kroz humanitarnu akciju „Od srca svi darujemo mi“  koja se provodila tijekom prvog polugodište.

U  humanitarnoj akciji, punim srcem, sudjelovali svi naši učenici, roditelji, zaposlenici škole, lokalna zajednica, župnici župe Krašić, Pribić i Draganić te tvrtke s kojima surađuje škola. Od 28. studenoga do 2. prosinca 2016. godine prikupljali smo sve ono najvažnije ljudima u potrebi: hranu, odjeću, higijenske potrepštine i novčana sredstva. U suradnji s GD Crvenoga križa Jastrebarsko prikupljene i sortirane stvari podijeljene su 7. i 8. prosinca u trinaest socijalno ugroženih obitelji s našeg područja. Korisnici ove akcije su putem anketa izrazili veliko zadovoljstvo prikupljenom pomoći te nas potiču na češće provođenje ovakvih akcija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 12. 2016. 20:36

Humanitarna akcija "Od srca svi darujemo mi"

Naša škola sudjeluje u projektu „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ koje provode Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah, Slagalica i udruga Blank. Učenici, roditelji i djelatnici škole, kao i cijela lokalna zajednica prikupljanjem hrane, odjeće, higijenskih potrepština te novčanim prilozima sudjeluju u školskoj humanitarnoj akciji „Od srca svi darujmo mi“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2016. 13:37

Aktivnosti akcije "Od srca svi darujemo mi"

Aktivnosti školske akcije "Od srca svi darujemo mi" koja se provodi u sklopu projekta "Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj" zaklade Zamah započele se s prezentacijom programa učenicima i učiteljima, te izradom prepoznatljivog plakata akcije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2016. 08:14

Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj

Prvo polugodište ove  školske godine u našoj školi protječe u filantropskom duhu. Razlog tomu je provođenje projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ u koji se naša škola uključila početkom rujna.

Riječ je o projektu Zaklade Slagalica, Regionalne zaklade za lokalni razvoj ZAMAH i Udruge Blank  koji je  sufinanciran iz EU programa u okviru IPA 2012 programa „Fostering Innovative Forms of Philanthropy in Local Communities to Support Sustainability of Civil Society" i od strane Ureda za udruge Vlade RH. Opći cilj projekta je razvoj individualnog davanja i strateške korporativne filantropije u Hrvatskoj. Specifični cilj je povećati prisutnost i modele filantropije davanja, te razviti inovativne individualne modele davanja u kojima glavnu ulogu imaju djeca i mladi. 

„Od srca svi darujemo mi“ naša je velika humanitarna akcija koju organiziramo s ciljem učenja o filantropiji i razvoju filantropske kulture u našoj školi i zajednici. Kroz ovu akciju prikupljanjem sredstava povezuje se zajednica te se daruje one kojima je to potrebno.

Svi učenici i djelatnici škole sudjelovati će u akciji na razne načine: izradom plakata i letaka, izradom radova na satovima likovne kulture i hrvatskog jezika, sudjelovanjem u prikupljanju materijalnih sredstava i darivanjem, te sudjelovanjem u izradi videozapisa. Razrednici će predavanje o filantropiji i radionicu održati u svim razredima, a stručna služba na Učiteljskom vijeću i Vijeću učenika.

Naša će škola provedbom akcije postati jedan od kandidata za certifikat „Škola filantrop“ koji će se u ožujku 2017. dodijeliti u sklopu projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2016. 07:40

Moja prva knjiga 2016.

Na završnoj svečanosti natječaja Moja prva knjiga 2016. koja se održala u četvrtak, 29.9.2016. godine u Domu HV u Karlovcu učenicima su podijeljene nagrade i priznanja, a učiteljima i školama priznanja za sudjelovanje na natječaju.

Učenici razredne nastave naše škole već četvrtu godinu sudjeluju na ovom natječaju koji pod pokroviteljstvom MZOS-a provodi Udruga Kalibra iz Karlovca. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju poznate hrvatske književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto.

Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je devet učenika razredne nastave matične škole i pet učenika PŠ Kostanjevac. Svi učenici i učitelji mentori primili su priznanja a učenica 3. razreda MŠ Nicole Ž. osvojila je poticajnu nagradu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 9. 2016. 12:27

Nastavak projekta Prsten potpore

U novoj školskoj godini 2016./2017. projekt Zagrebačke županije i partnera „Prsten potpore“ nastavlja s osiguranjem pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Projekt se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020.

Projektom će se osigurati stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju putem angažiranja 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole Zagrebačke županije.

Naša škola nastavila je sudjelovanje u projektu, te putem njega kao i prošle školske godine zaposlila dva pomoćnika u nastavi za dvoje učenika PŠ Vukšin Šipak. 

Više o projektu Prsten potpore

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2016. 12:33

Završna konferencija projekta "Prsten potpore" Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak, 6. lipnja 2016. godine održana je završna konferencija projekta "Prsten potpore" u kojem je sudjelovala i naša škola.

Nositelj projekta Zagrebačka županija ovim projektom osigurala je rad 70 pomoćnika za 80 učenika s teškoćama u razvoju u 23 osnovne i pet srednjih škola s područja županije.

U našoj područnoj školi Vukšin Šipak u školskoj godini 2015./2016. ovim putem osigurana je pomoć dvije pomoćnice u nastavi za  dvoje učenika s teškoćama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 6. 2016. 12:08

Posjet učenika Eko grupe Hrvatskom šumarskom institutu u Jastrebarskom

U četvrtak, 19. svibnja 2016. godine učenici Eko grupe 8.a razreda, u pratnji učitelja posjetili su Hrvatski šumarski institut u Jastrebarskom povodom 6. Dana otvorenih vrata čija je tema bila  „Šuma i klima – interakcija šumskog ekosustava i klimatskih prilika“.

U sklopu  bogatog programa, naši učenici sudjelovali su u radionicama „Kako mjerimo dimenzije stabla?“ i „Kako se orijentirati pomoću pametnih telefona?“. U prostorijama Instituta razgledali su i izložbu najuspješnijih likovnih i literarnih radova na ovogodišnju temu u kojem su sudjelovali učenici vrtića, osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

U likovnom natječaju na temu "Šuma i klima" sudjelovali su i likovni radovi učenika razredne i predmetne nastave naše škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 5. 2016. 18:42

Natječaj "Katastrofa i snaga sustava civilne zaštite"

Učenici naše škole sudjelovali su na Natječaju za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz RH za školsku 2015./2016. godinu na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. 

Učenik 3. razreda matične škole, Dominik P. primio je priznanje za osvojeno 2. mjesto na županijskoj razini u kategoriji literarnih radova učenika od 1.-4. razreda osnovne škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 5. 2016. 13:27

Dan planeta Zemlje

   U cijelom svijetu pa tako i u našoj školi, 22. travnja obilježen je  Dan planeta Zemlje. Učenici su taj dan prigodno obilježili izradom plakata i likovnih radova koji će nas, u danima koji slijede, podsjećati na značaj očuvanja planeta na kojem živimo.

   Učenici 8.a razreda prošli su u drugi krug nagradnog natječaja „Mali ekolozi - velike nagrade!“ koji organiziraju udruga Bioteka i trgovački lanac Emmezeta. Započeli su s izradom „hotela za kukce“ koji je dio prijavljenog projekta „Svaki kukac nam je bitan, traži smještaj hitan“, pod vodstvom učenice Ivane Jurinić i mentorice Mirele Levačić Cvok, učiteljice biologije.

   Čestitamo i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu na projektu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 4. 2016. 16:17

Natječaj Poj riči materinske

Prigodom 10. literarno - likovnog natječaja "Poj riči materinske" našoj školi dodijeljen je status brončanog sudionika za osobite zasluge u sudjelovanju i promicanju programa natječaja.

Natječaj "Poj riči materinske" provodi se povodom Dana hrvatskog jezika već deset godina u organizaciji OŠ Primošten, pod pokroviteljstvom MZOS-a. Radovi s literarno - likovnog natječaja objavljuju se svake godine u zborniku radova.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 4. 2016. 10:26

Eko tjedan - Projektni dan Vijest ima dokument u privitku

U sklopu Eko tjedna od 29.3. do 1.4.2016. godine u našoj školi  realizirane su brojne ekološke aktivnosti koje su proveli učenici i učitelji izvannastavnih ekološih skupina, voćara icvjećara, kao i ostali učenici i učitelji razredne i predmetne nastave.

Učenici su povodom Svjetskog dana voda, Svjetskog dana šuma i početka proljeća izrađivali  plakate, postavili izložbu likovnih eko radova te pisali literarne radove na eko temu.

Učenici i učitelji sudjelovali su u Eko akciji uređenja i čišćenja okoliša škole, sadnje i njege biljaka i voćaka, a lijepo proljetno vrijeme iskoristili su i za održavanje nastave TZK i sata razrednika na otvorenom.

U srijedu, 30.3.2016. godine održan je i Projektni dan škole s prigodnom temom "Reciklirajmo" ( prezentacija u prilogu).

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 4. 2016. 11:25

Projekt Memento prijateljstva 2

Tijekom tjedna 16.-20.11.2015., a uoči obilježavanja Dana prava djeteta 20.112015., sudjelovali smo u projektu Memento prijateljstva 2.

Memento prijateljstva je aktivan projekt Udruge Zvono i eTwinning zajednice pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta čija je idejna autorica učiteljica mentor Sandra Vuk. Projekt Memento prijateljstva 2 je započeo s radom 1. listopada 2015. g. i trajao do kraja siječnja 2016. g.

S učenicima od 1.-4. razreda matične i područnih škola, provedene su radionice kroz koje smo kod učenika razvijali aktivne kompetencije Građanskog odgoja i obrazovanja (međupredmetno i samostalno).

Za sudjelovanje u projektu učiteljice i učitelji razredne nastave i stručna suradnica logopedinja priimili su priznanja, a izvješća i fotografije s održanih radionica objavljeni su u zborniku projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 3. 2016. 18:58

Iskustvom i znanjem do jednakosti

U petak 4. ožujka 2016. godine u našoj školi predstavnici Hrvatske udruge mladih i studenata s invaliditetom (Savez SUMSI)  održali su predavanje za učenike petih i šestih razreda u sklopu projekta „Iskustvom i znanjem do jednakosti“ koji je financiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Riječ je o projektu edukativnih radionica o invaliditetu namijenjenih djeci u osnovnim školama. Predavači su osobe s invaliditetom, gospodin Denis Marijon i gospođa Albina Žnidar. Tijekom radionice učenici su se upoznali s Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom, naučili kakve vrste invaliditeta postoje, koje su prepreke i problemi s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju, kako im mi možemo pomoći te iz prve ruke čuli kako izgleda život osoba s invaliditetom.

Drago nam je da su sudjelovanjem u ovoj radionici učenici naše škole  nadopunili svoje znanje o integraciji osoba s  invaliditetom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 3. 2016. 18:43

Predstava Varijete

Za učenike sedmih i osmih razreda naše škole u srijedu, 24. veljače 2016. godine izvedena je zabavna i edukativna predstava pod nazivom Varijete.

Predstavu su u sklopu projekta "Prsten potpore - pomoćnici u nastavi" izveli štićenici Centra za rehabilitaciju Zagreb – radionica Zaprešić.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 2. 2016. 18:33

Moja prva kniga 2015.

Na završnoj svečanosti natječaja Moja prva knjiga 2015. koja se održala u četvrtak, 24.9.2015. godine u Domu HV u Karlovcu učenicima su podijeljene nagrade i priznanja, a učiteljima i školama priznanja za sudjelovanje na natječaju.

Učenici razredne nastave naše škole već treću godinu sudjeluju na ovom natječaju koji pod pokroviteljstvom MZOS-a provodi Udruga Kalibra iz Karlovca. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju poznate hrvatske književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto.

Na ovogodišnjem natječaju sudjelovale su četiri učenice 3. razreda, dvije učenice drugog razreda i dvoje učenika PŠ Kostanjevac. Svi učenici primili su priznanja a učenice Doris B. i Gabriela V. nagrađene su u kategoriji posebnih nagrada.

Više o projektu na: http://www.mojaprvaknjiga.com/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 9. 2015. 09:59

Projektom "Prsten potpore" do pomoćnika u nastavi

Kao partner na projektu "Prsten potpore" Zagrebačke županije naša škola po raspisanom natječaju zaposlila je dva pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama.

Zagrebačka županija s partnerima u sklopu projekta "Prsten potpore" u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama" koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020 omogućila je zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 9. 2015. 14:44

Natječaj "Zaštita od požara i vatrogastva"

U ponedjeljak 01. lipnja 2015. godine, u Hotelu International održana je svečanost dodjele nagrada za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola Zagrebačke županije na području vatrogastva. Učenici naše škole sudjelovali su u Natječaju na temu ''Zaštite od požara i vatrogastva''. Natječaj je provela Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije s ciljem podizanja svijesti o važnosti zaštite od požara te popularizacija vatrogastva među mladima.

Za najbolji likovni  rad učenika osnovnih škola od strane stručnog povjerenstva i od strane glasanja putem Internet stranice Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije   1. mjesto osvojio je učenik 1. razreda naše škole Ivan Stepinac.

Čestitamo sretnom dobitniku i zahvaljujemo svim učenicima koji su sudjelovali u natječaju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2015. 08:47

Obnovljen status Eko-škole

U petak, 15. svibnja 2015. godine, održana je svečanost obnavljanja statusa Eko-škola u organizaciji Udruge Lijepa naša u Gastro Globus centru Zagrebačkog velesajma.

Naša škola je obnovila status eko škole čime je stekla SREBRNI STATUS i dobila Zelenu zastavu na što smo iznimno ponosni. Dodjeli srebrnog statusa nazočile su pedagoginja škole Boženka Bago i  koordinatorica naše Eko-škole, učiteljica prirode i biologije Mirela Levačić Cvok.

Čestitamo svim učenicima, učiteljima, djelatnicima škole i svima koji su na poseban način pomogli u provedbi programa Eko-škole.   

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 5. 2015. 10:51

Projektni dan

Uoči Svjetskog dana smijeha 30. travnja 2015.  u Osnovnoj školi "Kardinal Alojzije Stepinac" u Krašiću obilježen je Projektni dan pod temom „Smijeh“. Učenici su bili raspoređeni u 12 radionica, 4 u razrednoj i 8 u predmetnoj nastavi, dok su učenici u područnim školama Prekrižje, Vukšin Šipak i Kostanjevac  projektni dan realizirali u svojim školama.

Cilj u svim radionicama je bio isti – naučiti što je smijeh i ukazati na pozitivno djelovanje smijeha na čovjekovo zdravlje i podsjetiti se na činjenicu kako je upravo smijeh jedinstveno sredstvo komunikacije koje s lakoćom prevladava nacionalne, rasne, vjerske, jezične i kulturne razlike među ljudima svih kontinenata i zemalja.

Učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima su čitali pripremljene viceve iz školskog života, izrađivali štapne lutkice s veselim licima, izveli igrokaz, plesali te izrađivali plakate.

Učenici viših razreda su, ovisno o nastavnom predmetu, također kroz dramatizaciju, pantomimu i neverbalnu komunikaciju definirali smisao humora, izrađivali strip, istraživali što je indeks sreće, istraživali povijesne sadržaje kroz šalu i vic, izrađivali plakate i umnu mapu na temu smijeha.             

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 5. 2015. 14:10

Eko-akcija čišćenja dijela obale rijeke Kupčine

U srijedu 22. travnja 2015. godine učenici 8.a razreda su sudjelovali u akciji čišćenja dijela obale rijeke Kupčine pod vodstvom učiteljice biologije i učitelja kemije. Pokupili su odbačeno staklo, te plastični i metalni otpad. Stavili su ga u vreće nakon čega je otpad adekvatno zbrinut. Na očišćeno područje učenici su postavili tablu s natpisom „Zabranjeno odlaganje otpada“.

Eko-akcija je dio projekta "Zbrinjavanje otpada u našem kraju" nagradnog natječaja Bioteke i Emezzete, organizirana s ciljem  kako bi se lokalnom stanovništvu ukazala važnost o očuvanju ljepote rijeke Kupčine i njezinog okoliša.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 4. 2015. 20:53

Edukativno -preventivna kampanja "Osmijeh za 5"

Učiteljica prvog razreda Iva B. prijavila je skupni rad učenika 1. razreda na natječaj  "Što za naš osmijeh znače četkica i pasta" u sklopu kampanje "Osmijeh za 5" koju provodi tvrtka dm-drogerie market u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. 

Strip koji su izradili učenici 1. razreda izabran je kao jedan od  najuspješnijih. Učenicima  je organizirana edukacija i  sudjelovanje u interaktivnoj radionici pod vodstvom stomatologa.

U petak 20. veljače 2015. godine učenici 1. razreda matične i područnih škola sudjelovali su u interaktivnoj radionici pod vodstvom stomatologa Mislava Perića na kojem su uvježbavali pravilnu njegu zubi. Uz edukaciju stomatologa o važnosti dentalne higijene učenici su dobili i poklon pakete s edukativnom brošurom za roditelje i djecu te proizvode za njegu zubi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 2. 2015. 09:18

I mi smo dio "pametne i kreativne Hrvatske"!

U petak, 28.11.2014. dodijeljene su donacije i stipendije Zaklade Adris pod motom "Za pametnu i kreativnu Hrvatsku".

Naša škola prijavila se na natječaj Zaklade, koja je u projektu "Park pčela - rasadnik medonosnog bilja" prepoznala kvalitetu i dodjelila nam donaciju od 10 tisuća kuna.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2014. 13:58

Sakupljamo stari papir i baterije!!

Program Eko škole za ovu školsku godinu ostvaruje se kroz temu "Otpad". Tim povodom uključili smo se u projekte sakupljanja starog papira i otpadnih baterija.

Za papir i baterije na ulazu u školu postavljeni su spremnici za sakupljanje, pa pozivamo sve učenike, roditelje i djelatnike škole da aktivno sudjeluju u ovim projektima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 11. 2014. 12:08

PROJEKT "KNJIGA POD BOR"

Zagrebačka županija pokrenula je projekt "Knjiga pod bor" u koji se uključila i naša škola. Projekt se sastoji u prikupljanu rabljenih dječjih knjiga koje će biti poslane u Osnovnu školu "Matija Gubec" u Tavankutu (Vojvodina) koju većinom pohađaju pripadnici hrvatske nacionalne manjine.

Stoga vas pozivamo da do 5. prosinca u školsku knjižnicu donesete knjige koje možete donirati u ovoj dobrotvornoj akciji i time uljepšate živote učenika kojima knjige nedostaju. Mi ćemo knjige proslijediti organizatorima projekta koji će ih poslati u Osnovnu školu Matija Gubec" u Tavankutu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2014. 10:39

Projekt Ruka podrške

Povodom Međunarodnog dana nenasilja u četvrtak 02. listopada 2014. godine u našoj školi održana je radionica s učenicima petih razreda u trajanju od dva školska sata. Pored ovoga, aktivnosti projekta su i individualno psihološko savjetovanje, telefonsko savjetovanje, internet savjetovanje, konzultacije za sve zainteresirane (razrednike, roditelje), te radionice za učenike žrtve vršnjačkog nasilja s ciljem jačanja pozitivne slike o sebi, samopoštovanja i samopouzdanja te asertivnosti i drugih komunikacijskih i socijalnih vještina. Sve navedene aktivnosti su besplatne za učenike, roditelje i učitelje.

Sve dodatne informacije možete potražiti na  http://www.tesa.hr/.

 Voditeljica projekta:Tanja Dejanović Šagadin, mob: 091 549 40 23;  mail: psiho.centar@tesa.hr

                                                                                              

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2014. 11:31

"Moja prva knjiga" - završna svečanost natječaja

Učenice drugog i trećeg razreda primile su priznanje i posebnu nagradu, a mentorice i škola priznanje za sudjelovanje u natječaju "Moja prva knjiga" na završnoj svečanosti natječaja za 2014. godinu koja se održala u četvrtak 25. rujna u Domu hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 9. 2014. 11:21
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 110484
Ovaj mjesec: 678
Danas: 44
preskoči na navigaciju