preskoči na sadržaj
Kulturna i javna djelatnost škole

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, dan je međunarodnog poštivanja promoviran od strane Ujedinjenih naroda od 1998. godine.

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom ima za cilj postizanje boljeg razumijevanja problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2017. 11:48

Predstava "Kata i Nino na putu do škole"

U srijedu, 15. studenog 2017.godine, za učenike razredne nastave matične i područnih škola, u dvorani matične škole prikazana je predstava „Kata i Nino na putu do škole“.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 11. 2017. 10:00

Dječji tjedan

U tjednu od 2. do 8. listopada u našoj školi smo kroz razne aktivnosti obilježili Dječji tjedan uz suradnju učenika razredne i predmetne nastave sa logopedinjom Tamarom Vučković, koja je održala radionice i s učenicima izradila plakate.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 10. 2017. 13:23

Svjetski Dan životinja

Povodom Svjetskog dana životinja, koji se obilježava 4.listopada, logopedinja Tamara Vučković održala je radionice za učenike s temom "Ono što je važno u životu je kako postupamo jedni s drugima". Učenici razredne nastave slikali su uzorke životinjskih tijela, dok su učenici predmetne nastave pomogli u osmišljavanju i izradi plakata za hol škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 10. 2017. 13:45

Dani kruha u Krašiću

U nedjelju 01. listopada 2017. godine na trgu u Krašiću obilježili smo Dane kruha. Naša škola tradicionalno sudjeluje u ovom događanju prigodnim štandovima za razrednu i predmetnu nastavu i školsku zadrugu. Roditelji i učenici su donijeli svoje proizvode (kruh i kolače) te su prigodnom prodajom prikupljena novčana sredstva koje će se koristiti kao pomoć u financiranju izvanučioničke nastave za učenike slabijeg socijalnog statusa.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 10. 2017. 13:34

Tjedan borbe protiv tuberkuloze

U četvrtak  28. rujna 2017. godine održano je predavanje  o tuberkulozi za učenike  osmih razreda. Predavanje je održano u sklopu redovitih aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko povodom obilježavanja Tjedna borbe protiv TBC-a, koji traje od 14. do 21. rujna. Učenici su ovom prilikom mogli čuti sve o razvoju i širenju bolesti, te o važnosti sprječavanja, ranog otkrivanja i pravilnog liječenja tuberkuloze.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 9. 2017. 18:32

Završne priredbe područnih škola

Područne škole Kostanjevac, Prekrižje i Vukšin Šipak održale su završne priredbe za kraj nastavne godine.

Učenici su pjesmom, recitacijama, igrokazima i plesom pozdravili okupljene roditelje i učitelje, a učenici četvrtih razreda pozdravili su se s prijateljima pred odlazak u matičnu školu.

Najboljim učenicima četvrtih razreda uručene su nagrade za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom prva četiri razreda škole, a svim učenicima područnih škola podijeljene su majice za aktivno sudjelovanje u školskoj projektnoj akciji „Od srca svi, darujemo mi“ koja se održala u sklopu nacionalnog projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 6. 2017. 13:00

Završna svečanost i podizanje Zelene zastave u matičnoj školi

U  utorak 13. lipnja 2017. godine u matičnoj školi učenici i učitelji obilježili su kraj uspješne nastavne godine završnom priredbom i podizanjem Zelene zastave povodom obnavljanja statusa Međunarodne Eko – škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 6. 2017. 10:44

Škola u prirodi

Od 24. 5. 2017. do 26. 5. 2017. održana je višednevna izvanučionička  nastava za učenike 3. i  4. razreda – Škola u prirodi. Učenici su posjetili Istru. Sudjelovalo je 50 učenika uz pratnju 3 učitelja i 2 asistentice.

Krenuli su u srijedu, 24.5. u ranim jutarnjim satima. Na putu do Pule posjetili  su i razgledali Roč, Hum, Motovun i Dino park Funtana. U Puli su bili smješteni u hotelu Brioni. Drugog dana posjetili su NP Brijuni i razgledali Pulu. Trećeg dana posjetili su Aqarium Pula gdje su sudjelovali u radionici „Uvod u morski okoliš“.

Osim upoznavanja primorskog krajolika, kulturno – povijesnih spomenika, biljnog i životinjskog svijeta primorskog kraja, našlo se vremena i za malo odmora – kupanje i večernja zabava u discu.

Nakon tri sadržajno ispunjena i  zanimljiva dana učenici su se vratili kućama u kasnim popodnevnim satima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 5. 2017. 12:49

Obilježili Dan škole i 30. obljetnicu rada škole

 

Osnovna škola „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić obilježila Dan škole i 30. obljetnicu rada u novoizgrađenoj školskoj zgradi

 

Naša škola nizom aktivnosti koje su se odvijale od četvrtka, 4. svibnja do ponedjeljka, 8. svibnja 2017. godine obilježila je Dan škole i 30. obljetnicu svog odgojno obrazovnog rada.

Susret  s učenicima istoimene zagrebačke škole, školska priredba za učenike i roditelje, te svečana proslava za uzvanike i goste uz predstavljanje prigodne monografije, dio su bogatog trodnevnog programa ovog obilježavanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 5. 2017. 13:35

Susret s književnicom u matičnoj školi

Dan dječje knjige u našoj školi obilježili smo u četvrtak, 4.4.2017. godine  gostovanjem poznate književnice i lutkarice Jadranke Čunčić Bandov koja je izvela lutkarsku kolaž predstavu za učenike razredne nastave matične i područnih škola.

Predstava se temeljila na  kratkim i duhovitim igrokazima, koji su inače objavljeni u nekoliko knjiga ove autorice. Velik broj scenskih lutaka koje je autorica sama izradila od različitih materijala i upotrebnih predmeta, posebno obogaćuju ovu lutkarsku predstavu, koja je učenicima bila vesela i zabavna jer su u njoj mogli i aktivno sudjelovati.

Koliko im se predstava svidjela, učenici su potvrdili velikim pljeskom i brojnim autogramima koje su tražili od gostujuće književnice.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 4. 2017. 13:42

Maskenbal u našoj školi

U utorak  28. veljače 2017. godine u sportskoj dvorani naše škole održan je maskenbal  za učenike razredne i predmetne nastave.

Učenici razredne nastave tijekom petog sata uživali su u igri i plesu, a učenici predmetne nastave tijekom sedmog sata veselili su se i natjecali u osvajanju nagrada za najbolje maske.

Učenici su predstavili svoju domišljatost i kreativnost u osmišljavanju maski i scenskih nastupa. Sve prijavljene i hrabre učenike predmetne nastave promatralo je Povjerenstvo koje je odabralo najbolje u kategorijama: pojedinačni nastup, nastup u paru i skupni nastup. Nagrade su osvojili: "Rokerica baka" iz kategorije pojedinačni nastup, "Prijatelji" za nastup u paru i skupni nastup "Lude 80" .

Maskenbal koji se treću godinu za redom organizira u školi zabavno je i opušteno druženje učenika i učitelja koje potiče kreativnost, maštovitost i dobro raspoloženje. Zabava je začinjena neizostavnim krafnama i grickalicama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 2. 2017. 18:47

Dan ružičastih majica

Treću godinu za redom naša škola obilježava Dan ružičastih majica, dan koji se u cijelom svijetu obilježava u znak protesta protiv vršnjačkog nasilja. Dan ružičastih majica u svijetu se obilježava na različite datume, a u Hrvatskoj se obilježava zadnje srijede u veljači. Hrvatski Sabor prošli  tjedan  je  taj dan proglasio Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. Uz zajedničko fotografiranje učitelja i učenika u majicama roza boje, pridružuju se obilježavanju inicijative kojom naša škola i ove godine prenosi jasnu poruku – mi smo škola nulte tolerancije na nasilje.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 2. 2017. 17:29

Obilježili Stepinčevo

U petak 10. veljače 2017. godine obilježena je 57. godišnjica smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca čije ime ponosno nosi i naša škola.

I ove godine predstavnici učenika predmetne i razredne nastave zajedno s vjeroučiteljicom i predstavnicima škole prisustvovali su jutarnjoj svetoj misi u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću povodom obilježavanja Stepinčeva.

Nakon mise, učenici predstavnici Učeničke zadruge “Pčelice”, pokazali su svoje proizvode na izložbeno-prodajnom štandu na trgu u Krašiću uz pratnju voditelja Ane G. i Nataše H.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2017. 17:10

Božićne priredbe u našim školama

Posljednjih dana nastave u prvom obrazovnom razdoblju matična i područne škole tradicionalno održavaju svoje božićne svečanosti. Na ovaj način učenici svojim prijateljima, učiteljima, roditeljima i gostima na najljepši način približe duh radosti Božića.

U matičnoj školi u petak 23.12.2016. godine uz priredbu održana je i prodajna izložba prigodnih radova naše učeničke zadruge "Pčelice".

Svim učenicima, djelatnicima, roditeljima i prijateljima škole želimo mirne i radosne blagdane!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 12. 2016. 12:07

Naša škola kao primjer dobre prakse

U ponedjeljak, 28.11.2016. godine održana je 10. županijska konferencija "Živjeti zdravo" u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog na kojoj se naša škola predstavila kao primjer dobre prakse u promociji zdravlja kroz aktivnosti koje provodi s učenicima.

Prezentacija pod nazivom Poticaji zdravom životu u Dolini kardinala predstavila je školske aktivnosti kroz tri osnovna područja: tjelesna aktivnost, pravilna prehrana i obrazovanje za zaštitu okoliša.

Prezentaciju možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=GYinBtsjv2I

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2016. 13:35

Obilježen Dan sjećanja na Vukovar

U petak 18. studenoga 2016. godine u našoj školi prigodno je obilježen Dan sjećanja na Vukovar. Učenici i učitelji su na početku nastave zajednički ispred panoa posvećenom Vukovaru zapalili svijeće, a učenici povijesne skupine pročitali su referat i Priču o gradu, najpoznatiji esej Siniše Glavaševića. Izloženi su i prigodni radovi učenika - replike Vučedolske golubice u glini.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 11. 2016. 09:32

Dani kruha u Krašiću

Naša škola tradicionalno obilježava Dane kruha prvu nedjelju u listopadu. Tako smo i ove godine sudjelovali na euharistijskom slavlju u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću. Župnik je na kraju sv. mise blagoslovio učenike prvog razreda te ima poželio puno lijepih i uspješnih školskih dana. Molili smo za sve profesore, učitelje, roditelje koji svojim primjerom trebaju biti uzor djeci.

Nakon euharistije slijedio je blagoslov kruha i kolača na Trgu ispred crkve. Učenici su zajedno sa svojim profesorima na  prigodno uređenim štandova nudili kruhove, kolače te proizvode učeničke zadruge "Pčelice". Prikupljenim donacijama svake godine sufinancira se izvanučionička nastava za učenike slabijeg socijalnog statusa.

Događaj su uveličali nastup Krašićkih mažoretkinja te nastup KUD-a „Josip Torbar“ Krašić.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2016. 10:03

Obilježen Europski školski sportski dan

U petak 30. rujna 2016. godine u Hrvatskoj i u još 15 europskih zemalja održava se Europski školski sportski dan – najveći pojedinačni događaj Europskog tjedna sporta. Glavni cilj te europske inicijative je isticanje važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje.

U našoj školi Europski školski sportski dan obilježili smo u školskoj dvorani kroz razne sportske aktivnosti u organizaciji učitelja TZK. Učenici razredne nastave su drugi školski sat odigrali razne zanimljive sportske igre, a učenici predmetne nastave su šesti školski sat imali organizirane sportske aktivnosti  natjecanja skoka u vis, turnira u stolnom tenisu i turnira u odbojci. Cilj nam je zanimljivim aktivnostima potaknuti učenike na učešće u sportskim aktivnostima u školi i lokalnoj zajednici.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 9. 2016. 17:40

Obilježen Hrvatski olimpijski dan

U ponedjeljak, 12.9.2016. godine u našoj školi obilježili smo Hrvatski olimpijski dan kroz prezentaciju sportova i aktivnosti kojima se učenici mogu baviti u slobodno vrijeme.

Tijekom prvog školskog sata učenicima predmetne nastave predstavio se hrvatski olimpijac Josip Glasnović koji je osvojio zlatnu medalju u trapu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Riju. Učenici su sportašu mogli postaviti pitanja i fotografirati se, a održan je i mali olimpijskli kviz.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 9. 2016. 10:55

Završne priredbe područnih škola

Područne škole Kostanjevac, Prekrižje i Vukšin Šipak održale su završne priredbe za kraj nastavne godine.

Učenici su pjesmom, recitacijama, igrokazima i plesom pozdravili okupljene roditelje i učitelje, a učenici četvrtih razreda pozdravili su se s prijateljima pred odlazak u matičnu školu.

Najboljim učenicima četvrtih razreda ravnateljica je uručila nagrade za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom prva četiri razreda škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 6. 2016. 13:55

Završna svečanost matične škole

U  četvrtak, 9. lipnja 2016. godine održana je završna svečanost matične škole povodom uspješnog završetka nastavne godine.

Program svečanosti uljepšali su učenici svojim glazbenim i literarnim nastupima.

Najuspješnijim  učenicima i njihovim učiteljima mentorima koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima i smotrama u znanju ili sportu ravnateljica škole uručila je nagrade i zahvalnice za uloženi  trud i zalaganje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 6. 2016. 12:49

Zadrugari UZ "Pčelice" u posjetu Mađarskoj

U okviru programa Međunarodne suradnje 57 učenika iz 19 učeničkih zadruga s područja Zagrebačke županije boravili su od 23. do 25. svibnja  u posjetu iseljenim Hrvatima u Mađarskoj.

Našu školu i Učeničku zadrugu "Pčelice" predstavljale su dvije učenice iz 6. i 8. razreda u pratnji učiteljice i i voditeljice etno skupine Dragice C. Ž. Naše zadrugarke posebno su se istaknule prezenatcijom i radionicom izrade žumberačkog i krašićkog veza koju su organizirale i vodile za ostale sudionike susreta.

Detaljno izvješće s njihovog puta pročitajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 6. 2016. 12:20

Izvanučionička nastava učenika predmetne nastave - NP Risnjak, Crikvenica i Lokvarsko jezero

U srijedu, 27. svibnja 2016. godine učenici petih, šestih i osmih razreda naše škole u pratnji razrednika  bili su na izvanučioničkoj nastavi.  Svrha izvanučioničke nastave bila je upoznavanje prirodnih ljepota i znamenitosti Gorskog kotara i Primorja (Risnjak, Crikvenica, Lokvarsko jezero).

Izvješće s puta pročitajte pod opširnije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 5. 2016. 21:40

Izvanučionička nastava učenika razredne nastave - Prometnice grada Zagreba

Učenici razredne nastave matične i područnih škola u pratnji svojih učiteljica posjetili su u ponedjeljak, 23.5. 2016. najvažnije prometne objekte u našem glavnom gradu Zagrebu.

Izvješće s puta pročitajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 5. 2016. 21:29

Školska ekskurzija - "Pohod u Istru"

U ponedjeljak, 23.5.2016. g. učenici 7. a i 7. b razreda su,  u pratnji svojih razrednica Vesne T. i Nataše H., krenuli na školsku ekskurziju. Putovanje u trajanju od četiri dana pod nazivom „Pohod u Istru“ proteklo je veselom i bezbrižnom raspoloženju a izvješće s puta možete pročitati pod opširnije.                                                                                               

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 5. 2016. 20:43

Sportski susreti - Svjetski dan sporta

U petak, 27. svibnja 2016.godine bio je nenastavni dan za učenike naše škole, pa su u znaku obilježavanja Svjetskog dana sporta održani sportski susreti. Prijavljeni učenici natjecali su se u turnirima malog nogometa i stolnog tenisa.

Nakon razigravanja u oba sporta održana su natjecanja za prva mjesta i medalje. U stolnom tenisu najbolje pozicije uvjerljivo je zauzeo 8.b razred (prvo mjesto zauzeo je Luka B., drugo mjesto Marko S., treće mjesto Ivica M.). Pobjednik turnira u nogometu bila je ekipa šestih razreda. Uz lijepo druženje i sportsku igru učenici i učitelji proveli su aktivno nenastavno prijepodne.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 5. 2016. 18:47

Održan Sajam mogućnosti

U petak, 20. svibnja 2016. godine naša škola bila je domaćin Sajma mogućnosti koji je dio Projekta prevencije namijenjen učenicima četvrtih razreda. Nositelj projekta je PU Zagrebačka, Policijska postaja Jastrebarsko a suorganizatori općine Krašić i Žumberak.

Naši gosti bili su učenici četvrtih razreda osnovnih škola iz Jastrebarskog, Klinča Sela i Pisarovine. Učenicima su se na Sajmu predstavile brojne udruge i aktivnosti kojima se djeca mogu baviti u slobodno vrijeme. Učenici su pratili programe predstavljanja aktivnosti dvadesetak sudionika Sajma, te upoznali mogućnosti koje im pruža lokalna i šira zajednica za aktivno i zdravo provođenje slobodnog vremena. Organizirano i ispunjeno slobodno vrijeme najbolja je prevencija raznim neprihvatljivim ponašanjima i alternativa pasivnom načinu života djece i mladih. 

Za učenike četvrtih razreda održana je utrka u kategoriji djevojčica i dječaka, a najbolji učenici su nagrađeni. Troje učenika izvučeno je za nagradu besplatne jednogodišnje članarine u nekoj od predstavljenih udruga / klubova.

Zahvaljujući lijepom vremenu sve aktivnosti održane su na otvorenom, te su učenici i gosti mogli uživati u lijepom i prirodnom okolišu naše škole. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 5. 2016. 11:01

Posjet osmih razreda Vukovaru

U utorak i srijedu, 17. i 18. svibnja 2016. godine učenici osmih razreda naše škole u pratnji razrednika, učitelja povijesti i vjeroučiteljice posjetili su Vukovar.

Učenici 8.a i 8.b prva su generacija učenika naše škole koja je sudjelovala u pilot-projektu „Posjet osmih razreda Vukovaru“ koji u sklopu obrazovnih aktivnosti organizira i provodi Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Cilj projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ jest učenike osmih razreda kroz dvodnevne posjete Vukovaru učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar. Posjet uključuje održavanje predavanja o Domovinskom ratu u skladu s nastavnim programom predmeta Povijest za osme razrede, obilazak svih mjesta sjećanja vezanih za Domovinski rat, prenošenje poruke mira, prihvaćanja različitosti i suosjećanja kroz Školu mira i radionice. Ministarstvo branitelja  financira smještaj, prijevoz i prehranu za sve učenike osmih razreda tijekom posjeta.

Učenici i učitelji ocijenili su ovo putovanje kao kvalitetno i potrebno, jer iako je bilo malo naporno, znanja i iskustva koja su stekli nositi će trajno u svom sjećanju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 5. 2016. 15:40

Obilježili Dan škole

U ponedjeljak, 9.5.2016. godine učenici i učitelji matične i područnih škola obilježili su Dan škole kao dan otvorenih vrata s nizom aktivnosti kroz koje je škole predstavila nastavni, izvannastavni i izvanškolski rad svojih učenika, učitelja i suradnika.

Predstavnici učenika i učitelja ujutro su nazočili sv. misi u župnoj crkvi. Umjesto redovne nastave za učenike su organizirane sportske igre i radionice. Ujutro je održana utrka učenika razredne i predmetne nastave za koju su najuspješnijim učenicima dodijeljene medalje. Sportski program nastavljen je natjecanjima i navijanjem u  "Igrama bez granica", a u dvorištu škole održana je likovna kolonija za učenike na temu "Moja škola". Učenici zadrugari predstavili su rad školske zadruge "Pčelice", organizirana je akcija darivanja knjižnice i radinica "Vezak vezla".

Obilježavanje Dana škole završilo je nastupima učenika u programu "Pokaži što znaš" u kojem su sudjelovali brojni učenici i gosti. Naši učenici ponosno su nam predstavili svoje sudjelovanje u radu Krašićkih mažoretkinja, Baletnog studia Jastrebarsko, KUD-a "Josip Torbar" Krašić i Glazbene škole Jastrebarsko. Učenici su demonstrirali svoje poznavanje engleskog jezika, juda i pružanja prve pomoći. Na kraju programa učenicima koji su sudjelovali na literarnom natječaju Ekološkog društva Žumberak dodijeljena su priznanja.

Svim sudionicima programa i gostima podijeljena su priznanja i zahvalnice škole.

Više fotografija s Dana škole nalazi se u Foto-galeriji.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 5. 2016. 13:29

Posjet 1. Zagrebačkom obrtničkom sajmu

 

U četvrtak 21. travnja 2016. godine učenici 8-ih razreda naše škole posjetili su 1. Zagrebački obrtnički sajam na Zagrebačkom velesajmu gdje se na jednom mjestu okupio značajan broj obrtnika s područja Zagreba i Zagrebačke županije.


Sajam je zamišljen kao promocija obrtničkih zanimanja među mladim generacijama, kako bi na taj način povećali interes za upis u brojna obrtnička zanimanja, te otrgnuli zaboravu tradicijske i deficitarne obrte, kao i potaknuli nove, sukladno novim trendovima i tržišnim očekivanjima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 4. 2016. 21:57

Književni susret s pjesnikinjom Danicom Divjak

     Poznata jaskanska odgojiteljica i pjesnikinja Danica Divjak bila je u srijedu, 6.4.2016. godine gošća naše škole na književnom susretu s učenicima od 1. do 4. razreda matične i područnih škola.

     Ovom prigodom predstavila je svoj pjesnički rad čitajući pjesme iz svojih do sad objavljenih zbirki pjesama „Od zvijezda do trave: za velika dječja srca i malene, bistre glave" i  “Hlačasti zmaj“. Pjesme su prikladne za djecu predškolske i mlađe školske dobi, a prožete su toplinom i ljubavlju prema djeci s nenametljivo provučenim odgojno-obrazovnim elementima. Svoje lutkarsko umijeće pokazala je uprizorenjem triju pjesmica u lutkarske scenske igre koje su oduševile naše učenike. Nakon toga Danica Divjak rado je odgovarala na brojna pitanja naših učenika. Susret je završio gromoglasnom pljeskom i ocjenom učenika pjesnikinji koja im je bila za „Peeeeet!“.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 4. 2016. 13:25

Eko tjedan - Projektni dan Vijest ima dokument u privitku

U sklopu Eko tjedna od 29.3. do 1.4.2016. godine u našoj školi  realizirane su brojne ekološke aktivnosti koje su proveli učenici i učitelji izvannastavnih ekološih skupina, voćara icvjećara, kao i ostali učenici i učitelji razredne i predmetne nastave.

Učenici su povodom Svjetskog dana voda, Svjetskog dana šuma i početka proljeća izrađivali  plakate, postavili izložbu likovnih eko radova te pisali literarne radove na eko temu.

Učenici i učitelji sudjelovali su u Eko akciji uređenja i čišćenja okoliša škole, sadnje i njege biljaka i voćaka, a lijepo proljetno vrijeme iskoristili su i za održavanje nastave TZK i sata razrednika na otvorenom.

U srijedu, 30.3.2016. godine održan je i Projektni dan škole s prigodnom temom "Reciklirajmo" ( prezentacija u prilogu).

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 4. 2016. 11:25

Posjet učenika predmetne nastave Zagrebu

Prema Godišnjem planu i programu rada škole učenici su u utorak, 15. ožujka 2016. godine realizirali izvanučioničku nastavu i posjetili Zagreb.

Učenici petih i šestih razreda sa svojim učiteljima posjetili su Tehnički muzej te razgledali stalni postav Tehničkog muzeja i Planetarij.

Učenici sedmih i osmih razreda razgledali su unutrašnje prostorije Hrvatskog narodnog kazališta uz stručno vodstvo. Također, posjetili su i Hrvatski sabor na Markovom trgu.

Učenici i učlitelji ovom su prilikom obišli prostorije Sabora, razgovarali s aktualnim ministrom znanosti, obrazovanja i sporta, te s galerije prisustvovali dijelu sjednice koja je bila u tijeku.

U izmjeni grupa učenici su se šetali Donjim i Gornjim gradom i vozili se uspinjačom ZET-a.

Cilj ovog posjeta realizacija je plana kulturne i javne djelatnosti škole ali i dijela Plana i programa građanskog odgoja kroz posjet nacionalno značajnim kulturnim  i povijesnim ustanovama i instiutucijama.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 3. 2016. 09:51

Posjet učenika razredne nastave kazalištu Zorin dom u Karlovcu

 

U petak 11. ožujka 2016. godine učenici od 1. do 4. razreda matične i područnih škola  posjetili su kazalište Zorin dom u Karlovcu i pogledali novu kazališnu predstavu „Veliko pužovanje“.

Učenici su uživali u predstavi, bila im je posebno zanimljiva jer je rađena u  neobičnoj lutkarskoj tehnici gdje su prikazane velike avanture, velika iznenađenja i velika putovanja puževa, "najbržih bića" na svijetu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 3. 2016. 09:12

Predavanje o ovisnostima

U utorak 8. ožujka 2016.godine kao dio realizacije preventivnih programa održano je predavanje o prevenciji ovisnosti za učenike osmih razreda naše škole. 

Predavanje su održali učenici Medicinske škole iz Karlovac, koji su našim osmašima objasnili što pojam ovisnost predstavlja, kakve sve ovisnosti postoje, koje su posljedice za pojedinca i društvo te koji su načini prevencije, ali i kako izgleda liječenje ovisnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 3. 2016. 13:03

Europski dan logopedije

U nedjelju, 7. ožujka 2016. godine obilježava se europski dan logopedije. Ovim povodom naša škola otvara vrata logopedskog kabineta svim zainteresiranim roditeljima i djeci u petak, 11.03.2016. u vremenu od 9.00 – 14.00 sati.

Svi zainteresirani roditelji predškolske i školske djece mogu se savjetovati za sva pitanja i nedoumice vezane za poteškoće komunikacije, jezika, govora, vještine čitanja, pisanja i računanja, ali i za predvještine čitanja i pisanja kao pokazatelje spremnosti za polazak u školu. Savjetovanje će provoditi naša logopedinja Tamara Vučković.

U nastavku poziv logopedinje s detaljnijim objašnjenjima:

/upload/os-alojzije-stepinac-krasic/images/newsimg/464/File/2016poster%20skola%20web.pdf

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 3. 2016. 13:56

Iskustvom i znanjem do jednakosti

U petak 4. ožujka 2016. godine u našoj školi predstavnici Hrvatske udruge mladih i studenata s invaliditetom (Savez SUMSI)  održali su predavanje za učenike petih i šestih razreda u sklopu projekta „Iskustvom i znanjem do jednakosti“ koji je financiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Riječ je o projektu edukativnih radionica o invaliditetu namijenjenih djeci u osnovnim školama. Predavači su osobe s invaliditetom, gospodin Denis Marijon i gospođa Albina Žnidar. Tijekom radionice učenici su se upoznali s Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom, naučili kakve vrste invaliditeta postoje, koje su prepreke i problemi s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju, kako im mi možemo pomoći te iz prve ruke čuli kako izgleda život osoba s invaliditetom.

Drago nam je da su sudjelovanjem u ovoj radionici učenici naše škole  nadopunili svoje znanje o integraciji osoba s  invaliditetom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 3. 2016. 18:43

Predstava Varijete

Za učenike sedmih i osmih razreda naše škole u srijedu, 24. veljače 2016. godine izvedena je zabavna i edukativna predstava pod nazivom Varijete.

Predstavu su u sklopu projekta "Prsten potpore - pomoćnici u nastavi" izveli štićenici Centra za rehabilitaciju Zagreb – radionica Zaprešić.

Predstava je koncipirana u obliku kazališnog izričaja varijetea te praćena glazbom i zvučno-ambijentalnom podlogom. Štićenici Centra za rehabilitaciju Zagreb vješto su dočarali  sve komične scene, recitale, geste, ples i pantomimu te uspješno zabavili i  nasmijali naše učenike koji su ih nekoliko puta za vrijeme trajanja predstave počastili glasnim pljeskom.

Nakon završetka predstave pojedini učenici iznijeli su svoja zapažanja i doživljaje o predstavi koja ih je oduševila. Tako su potvrdili da nemaju predrasuda prema različitostima te da imaju visoki stupanj razumijevanja i podrške za osobe s posebnim potrebama.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 2. 2016. 18:33

Dan ružičastih majica

I ove godine učenici i učitelji  naše škole obilježili su Dan ružičastih majica  kroz satove razredne zajednice  te na sam dan obilježavanja  24. veljače 2016. godine noseći različite odjevne predmete  ružičaste boje kao znak podrške programu prevencije vršnjačkog nasilja nad djecom i mladima.

Obilježavanje programa namijenjeno je podizanju svijesti o problemu vršnjačkog nasilja koju je pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja (CEPN).

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 2. 2016. 15:57

Obilježili Stepinčevo

U srijedu, 10. veljače 2016. godine obilježena je 56. godišnjica smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca čije ime ponosno nosi i naša škola. 

I ove godine predstavnici učenika predmetne nastave zajedno s vjeroučiteljicom i predstavnicima škole prisustvovali su jutarnjoj svetoj misi u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću povodom obilježavanja Stepinčeva.

Nakon mise učenici i voditeljica školske zadruge "Pčelice" na trgu u Krašiću izložili su i prodavali proizvode zadruge.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 2. 2016. 13:09

Maskenbal i obilježavanje 100. dana u školi

U utorak  9. veljače 2016. godine u sportskoj dvorani naše škole održan je maskenbal  za učenike razredne i predmetne nastave.

Ovom prilikom prigodno smi obilježili i 100. dan u školi kroz izložbu 100 maski koje su izradili i ukrasili učenici razredne nastave matične i područnih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 2. 2016. 15:23

Dan sigurnijeg interneta

Sa svrhom podizanja svijesti javnosti o problematici sigurnosti djece na Internetu, već niz godina se u Hrvatskoj i diljem svijeta obilježava Dan sigurnijeg Interneta.

Naši učenici izborne nastave informatike s učiteljicom informatike izradili su prezentaciju o sigurnosti djece na internetu koju su predstavili svojim razrednim odjelima na satovima razrednika.

Više o ovoj temi na: http://www.sigurnijiinternet.hr/

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 2. 2016. 13:51

Božićna svečanost i sajam

U srijedu, 23. prosinca 2015. godine u našoj matičnoj školi održana je božićna svečanost, izložba radova i sajam učeničke zadruge.

Kroz pjesmu, recitaciju i igrokaz naši su vrijedni učenici na najljepši način približili duh radosti Božića. Na priredbi su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave matične škole a pridružili su im se i učenici PŠ Prekrižje.

Prigodne priredbe u svojim školama održali su i učenici PŠ Kostanjevac i PŠ Vukšin Šipak.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 12. 2015. 14:00

Obilježen Dan sjećanja na Vukovar

U srijedu, 18.11.2015. godine u našoj školi prigodno je obilježen Dan sjećanja na Vukovar. Učenici su na početku nastave zajednički ispred panoa posvećenom Vukovaru zapalili svijeće i pročitali pismo Siniše Glavaševića, novinara heroja koji je tijekom okupacije svakodnevno izvještavao o potresnim zbivanjima u tom gradu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 11. 2015. 10:12

Posjet učenika PŠ Kostanjevac Općini Žumberak

U srijedu, 18.11.2015. godine učenici područne škole Kostanjevac posjetili su ured načelnika Općine Žumberak. Posjet je organiziran kao dio realizacije Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja kroz izvanučioničku aktivnost.

Učenici su poput pravih malih novinara obavili intervju s načelnikom Zdenkom Šiljkom. Postavljali su  pitanja o tome kako se postaje načelnik, o sigurnosti djece u prometu u njihovom zavičaju, o dječjem igralištu te o uređenju i obnovi škole koje pohađaju. Načelnik im je odgovarao na sva pitanja precizno i konkretno.

Na kraju susreta učenici su načelniku uručili plakat koji su izradili u školi na kojem se nalaze njihove želje kakvu bi školu voljeli imati, a neke od njih su novi prozori i podovi u učionicama, pješački prijelaz i igralište ispred škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 11. 2015. 09:47

Posjet učenika Općini Krašić

U srijedu, 4.11.2015. godine učenici 3. razreda matične škole zajedno sa svojom učiteljicom posjetili su općinu gdje ih je primio načelnik Općine Krašić i djelatnice Matičnog ureda i Turističke zajednice.

Posjet je organiziran kao dio realizacije Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja kroz izvanučioničku aktivnost.

Načelnik je učenicima pokazao zgradu općine, proveo ih kroz ured matičara i vijećnicu, ispričao glavnije detalje iz povijesti općine te ukratko upoznao sa svojim radom. Nakon toga učenici su načelniku postavljali pitanja i počastili se slatkišima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 11. 2015. 15:00

Izvanučionička nastava Pozdrav jeseni

U ponedjeljak, 5. listopada 2015. godine učenici razredne nastave matične i područnih škola u pratnji svojih učitelja i knjižničarke realizirali su izvanučioničku nastavu Pozdrav jeseni u mjestu Ozlju.

Kroz nastavu hrvatskog jezika, TZK-e i prirode i društva učenici su promatrali promjene u prirodi, a knjižničarka je u sklopu knjižničnog odgoja i obrazovanja organizirala posjet Gradskoj knjižnici Ozalj.

Nakon nastave i obilaska knjižnice učenici su razgledali grad Ozalj te su mogli vidjeti njegove poznatije znamenitosti Stari grad i hidroelektranu na rijeci Kupi koja protječe kroz grad.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 10. 2015. 12:09

Dani kruha

Manifestacija "Dani kruha" obilježena je u nedjelju 4. listopada 2015. na glavnome trgu u Krašiću. Ovom obilježavanju već tradicionalno pridružili su se i učenici naše škole koji su sa svojim učiteljima na nekoliko prigodno uređenih štandova prodavali kruhove, kolače te proizvode učeničke zadruge "Pčelice".

Cijeli je događaj uveličan i zajedničkom molitvom tijekom svete mise te posvećenjem radova vrijednih ruku na kraju bogoslužja. Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i profesorima koji su nam se pridružili na obilježavanju "Dana kruha" i koji su ovom prigodom ponudili i kupili proizvode na našim štandovima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 10. 2015. 10:51

Međunarodni dan nenasilja

Povodom Međunarodnog dana nenasilja koji se obilježava 2. listopada, pedagoginja će provesti  radionice tijekom mjeseca listopada za učenike od 5. do 8. razreda  na temu antidiskriminacije, stereotipa, predrasuda i uvažavanja različitosti i nenasilnog rješavanja sukoba kako bi se djecu osnažilo o važnosti prevencije nasilja. 

Tijekom radionice o vršnjačkom nasilju svi će učenici imati priliku naučiti razliku između zlostavljanja i sukoba, podsjetiti učenike na ključne elemente po kojima prepoznajemo zlostavljanje i potaknuti učenike koji se nađu u ulozi promatrača da nešto poduzmu.

Cilj radionica je  poticanje odgovornosti učenika za  njihove postupke, mir, toleranciju i nenasilje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2015. 20:01

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, učenici  6.b i 8.b razreda u pratnji svojih razrednika posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe u Pribiću.

Cilj posjeta naših učenika i učitelja je suradnja i iskazivanje solidarnosti prema starijim osobama i realizacija Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja kroz izvanučioničku aktivnost.

Voditeljica Doma, gospođa Ankica Stepinac učenicima je govorila o važnosti ustanove u kojoj smo se našli. Naglasila je da je Dom u Pribiću  prva privatna institucija socijalne i zdravstvene skrbi u Republici Hrvatskoj. Namijenjena je prije svega korisnicima treće životne dobi, te osobama kojima je potrebna trajna zdravstvena njega i pomoć.

Učenici su pažljivo slušali, razgovarali s korisnicima Doma i na kraju se zahvalili na ugodnom druženju i gostoprimstvu.       

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 10. 2015. 18:40

Tjedan borbe protiv tuberkuloze

U četvrtak  17. rujna u našoj školi gostovali su  volonteri Hrvatskog Crvenog križa koji su održali predavanje učenicima osmih razreda. 

Predavanje je održano povodom obilježavanja Tjedna borbe protiv TBC-a, koji traje od 14. do 21. rujna. U sklopu predavanja učenicima su govorili o uzročnicima, izvorima zaraze, simptomima i liječenju tuberkuloze te skrenuli pozornost na proširenost ove bolesti kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj.

Svake godine Hrvatski Crveni križ ovom akcijom nastoji upozoriti sve građane, oboljele osobe i članove njihovih obitelji na važnost sprečavanja, ranog otkrivanja i pravilnog liječenja tuberkuloze, bolesti od koje svake godine umre 1,5 milijuna ljudi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 9. 2015. 14:03

Obilježen Dan Hrvatskog olimpijskog odbora

U četvrtak 10.9. u našoj školi obilježen je Dan Hrvatskog olimpijskog odbora. Učenicima se kroz kratku prezentaciju rukometa predstavila Rukometna akademija koja u našoj školi nudi učenicima mogućnost aktivnog i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena kroz izvanškolske aktivnosti.

Svi zainteresirani učenici mogu doći na treninge koji će se održavati utorkom i petkom od 17,30 do 18,30 sati u sportskoj dvorani matične škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 9. 2015. 12:42

Završna svečanost u matičnoj školi

U  ponedjeljak 15. lipnja 2015. godine u našoj školi održana je završna svečanost povodom uspješnog završetka nastavne godine.


Program svečanosti svojim su nastupom uljepšali KUD „Josip Torbar“ iz Krašića i  Krašićke mažoretkinje.

Najuspješnijim  učenicima i mentorima koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama u znanju ili sportu ravnateljica škole uručila je nagrade i zahvalnice za uloženi  trud i zalaganje.

Podijeljene su i nagrade najboljim učenicima četvrtog razreda za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom prva četiri razreda školovanja.

Ovom prigodom proglašene su i učenice generacije 8a i 8b razrednog odjela koje su za najbolji uspjeh i uzorno vladanje tijekom svog osmogodišnjeg školovanja također primile nagradu. Ove godine učenice generacije su Ana Perpetua S. i Magdalena S.

U ime osmaša učenica Valerija Ž. pročitala je emotivni sastavk "Opraštam se" kojim je oduševila i raznježila sve nazočne.

Na svečanosti su podijeljena i priznanja učenicima koji su sudjelovali u literarnom natječaju „Više cvijeća, manje smeća“ ekološko-edukativne akcije Uljepšajmo svoj  zavičaj i učenicma koji su sudjelovali u  eko-akciji otklanjanja otpada sa odlagališta kod Brezarića. Priznanja je uručio predsjednik Ekološkog društva Žumberak, gosp. Josip Šintić.

Na kraju završne svečanosti u dvorištu škole podignuta je Zelena zastava povodom obnove i stjecanja srebrnog statusa međunarodne Eko - škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 6. 2015. 20:33

Završne priredbe područnih škola

Područne škole Kostanjevac, Prekrižje i Vukšin Šipak održale su završne priredbe za kraj nastavne godine.

Učenici su pjesmom, recitacijama, igrokazima i plesom pozdravili okupljene roditelje i učitelje, a učenici četvrtih razreda pozdravili se s prijateljima pred odlazak u matičnu školu.

Najboljim učenicima četvrtih razreda ravnateljica je uručila nagrade za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom prva četiri razreda škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 6. 2015. 14:49

Dan škole - dan otvorenih vrata

U petak, 8.5.2015. godine učenici i učitelji matične i područnih škola obilježili su Dan škole kao dan otvorenih vrata s nizom aktivnosti kroz koje je  škola predstavila nastavni, izvannastavni i izvanškolski rad svojih učenika, učitelja i suradnika.

U raznovrsnom programu učenici, učitelji, roditelji i ostali posjetitelji mogli su vidjeti  prodajnu izložbu učeničke zadruge „Pčelica“, izložbu likovnih radova učenika, radionicu veza i  radionicu stihokaza, prezentaciju Škole stvaralaštva „Novigradsko proljeće 2015.“ Čast nam je bila ugostiti i likovnog umjetnika Nikolu Novosela koji je u našoj školi sudjelovao u  likovnoj koloniji namijenjenoj za učenike predmetne nastave.Učenici su se i sportski iskazali u školskoj utrci "Dolinom kardinala 2015." te u sportskim igrama na prostoru škole.Brojni su učenici bili i sudionici programa "Pokaži što znaš" koji se održao u školskoj dvorani, a unutar kojeg smo mogli čuti glazbu, gledati folklorne nastupe, povijesnu predstavu, sportske izvedbe, tehniku pružanja prve pomoći i nastup mažoretkinja.

Također, povodom Dana škole učenici predstavnici predmetne nastave u pratnji vjeroučitelja  posjetili su rodnu kuću kardinala Alojzija Stepinca u Brezariću,  te se pridružili procesiji koju je predvodio krašićki župnik. Prisustvovali su i svečanom euharistijskom slavlju u čast 117. obljetnice rođenja blaženog Alojzija Stepinca koje je predvodio velečasni Ivica Torbar uz koncelebraciju drugih svećenika i župnika.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u obilježavanju Dana škole i nadamo se lijepom odazivu i sljedeće godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 5. 2015. 13:50

Projektni dan

Uoči Svjetskog dana smijeha 30. travnja 2015.  u Osnovnoj školi "Kardinal Alojzije Stepinac" u Krašiću obilježen je Projektni dan pod temom „Smijeh“. Učenici su bili raspoređeni u 12 radionica, 4 u razrednoj i 8 u predmetnoj nastavi, dok su učenici u područnim školama Prekrižje, Vukšin Šipak i Kostanjevac  projektni dan realizirali u svojim školama.

Cilj u svim radionicama je bio isti – naučiti što je smijeh i ukazati na pozitivno djelovanje smijeha na čovjekovo zdravlje i podsjetiti se na činjenicu kako je upravo smijeh jedinstveno sredstvo komunikacije koje s lakoćom prevladava nacionalne, rasne, vjerske, jezične i kulturne razlike među ljudima svih kontinenata i zemalja.

Učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima su čitali pripremljene viceve iz školskog života, izrađivali štapne lutkice s veselim licima, izveli igrokaz, plesali te izrađivali plakate.

Učenici viših razreda su, ovisno o nastavnom predmetu, također kroz dramatizaciju, pantomimu i neverbalnu komunikaciju definirali smisao humora, izrađivali strip, istraživali što je indeks sreće, istraživali povijesne sadržaje kroz šalu i vic, izrađivali plakate i umnu mapu na temu smijeha.             

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 5. 2015. 14:10

Posjet predškolaca našoj školi

U ponedjeljak, 27. travnja 2015. godine u sklopu aktivnosti priprema za polazak djece u školu, djeca iz Dječjeg vrtića „Didi“ u pratnji odgajateljice posjetila su OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić.

Učiteljice i učenici četvrtih i prvih razreda srdačno su ih dočekali uz prigodni  program i pokazali im neke od aktivnosti u školi. Udobno smješteni u školske klupe uz pomoć učenika, naši mališani  su crtali, pisali i pjevali. U organiziranju posjeta pridružile su se i stručne suradnice koje su ih upoznale s prostorom škole, sportskom dvoranom, školskom knjižnicom i školskom kuhinjom. Djeca iz vrtića sa svojom odgajateljicom su izradila plakat i predala učenicima – domaćinima susreta nakon programa koji su za njih pripremili i izveli učenici.

Ovo je iskustvo djeci bilo zabavno i zanimljivo, stoga vjerujemo da će ono pridonijeti da na jesen s veseljem sjednu u školske klupe.

 

Želimo im puno uspjeha u školi!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 4. 2015. 11:46

Obilježen Dan planeta Zemlje

U nedjelju 26. travnja 2015. godine u organizaciji udruge Qualitas Vita i Turističke zajednice općine Krašić, na trgu u Krašiću, obilježen je Dan planeta Zemlje.

Tom prilikom svoje radove izložile su OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić,  OŠ „Slava Raška“ Ozalj, područna škola iz Kostanjevca te Dječji vrtić „Didi“. Tematika izloženih radova bila je posvećena očuvanju okoliša i prirode te načinima i metodama na koje se to nastoji provesti. Osim kreativnih plakata s porukama poput „Čuvajte vodu”, „Čuvajte prirodu” građani su mogli vidjeti i prikaze na koje se načine zbrinjava otpad na području njihova kraja kao i niz maštovitih ideja na koji su učenici reciklirali otpad i upotrijebili ga za igru.

Učenici OŠ “Kardinal Alojzije Stepinac” Krašić također su dijelili  letke u kojima su isticali važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada i zaštite prirode kako bi u njoj mogle uživati i generacije koje dolaze.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 4. 2015. 10:52

Izvanučionička nastava - Pozdrav proljeću

U četvrtak 23. travnja 2015. godine realizirana je izvanučionička nastava – Pozdrav proljeću  za učenike od 1. do 4. razreda matične škole.

Učenici u pratnji učiteljica su pješačili do mosta u Krupačama, putem promatrali i uočavali promjene u prirodi i ponavljali sadržaje vezane uz proljeće u zavičaju.

U sklopu izvanučioničke nastave obilježen je i Dan hrvatske knjige ( 22.4.) i Svjetski dan knjige i autorskog prava ( 23.4. ) matinejom uoči Noći knjige – projektom „ Tulum slova“ . Cilj projekta bio je razvijati kod učenika čitanje iz užitka te sudjelovati u čitanju u lokalnoj zajednici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 4. 2015. 12:36

Susret područnih škola

Dana 22. travnja 2015. održan je susret područnih škola u okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje. Susret se održao u PŠ Prekrižje, a prisustvovali su učenici, učitelji i tehničko osoblje PŠ Kostanjevac, PŠ Vukšin Šipak te domaćini, učenici i učiteljica PŠ Prekrižje.

Učenici su u okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje raspravljali o potrebi očuvanja planeta Zemlje i iznijeli svoje misli o načinu čuvanja čistoće i ljepote svoga okoliša.  Aktivno su sudjelovali u radionici „Poruke za ljepšu Zemlju“ tako što su crtali planet Zemlju na papirnate tanjuriće te pisali poruke za očuvanje ljepote naše Zemlje. Nakon radionice, učenici i njihovi učitelji su izašli u školsko dvorište te su se zabavili i učvrstili svoja prijateljstva igrama na otvorenom. Povlačenje užeta, skakanje u vrećama, graničar, bile su samo neke od igara u kojima su učenici uživali i natjecali se.

Uz igru i smijeh uspješno smo priveli kraju susret u PŠ Prekrižje te se veselimo sljedećem susretu područnih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 4. 2015. 13:38

Eko-akcija čišćenja dijela obale rijeke Kupčine

U srijedu 22. travnja 2015. godine učenici 8.a razreda su sudjelovali u akciji čišćenja dijela obale rijeke Kupčine pod vodstvom učiteljice biologije i učitelja kemije. Pokupili su odbačeno staklo, te plastični i metalni otpad. Stavili su ga u vreće nakon čega je otpad adekvatno zbrinut. Na očišćeno područje učenici su postavili tablu s natpisom „Zabranjeno odlaganje otpada“.

Eko-akcija je dio projekta "Zbrinjavanje otpada u našem kraju" nagradnog natječaja Bioteke i Emezzete, organizirana s ciljem  kako bi se lokalnom stanovništvu ukazala važnost o očuvanju ljepote rijeke Kupčine i njezinog okoliša.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 4. 2015. 20:53

Eko-akcija uklanjanja otpada u Brezariću

U subotu 28. ožujka 2015. godine na području Općine Krašić pored sela Brezarić uspješno je provedena eko-akcija uklanjanja otpada u kojoj su uz domaće mještane i volontere sudjelovali i učenici naše škole. Akcija je provedena u organizaciji Ekološkog društva „Žumberak“, Turističke zajednice i Općine Krašić a sanirano su jedno veće i nekoliko manjih divljih odlagališta otpada. 

Učenici osmog razreda naše škole uključili su se u ovu akciju u sklopu projekta "Zbrinjavanje otpada u našem kraju" s kojim su ušli u završnicu nagradnog natječaja Bioteke (udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti) i Emezzete. U sklopu ovog natječaja učenici planiraju još urediti jedan dio obale Kupčine i upozoriti javnost o problemu divljih odlagališta, te naj taj način osvojiti vrijedne nagrade i prezentirati ekološke aktivnosti naše škole.

Hvala našim učenicima koji su se uključili u ovu vrijednu eko-akciju!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 4. 2015. 20:23

Ekološke aktivnosti u našoj školi

Dolaskom proljeća naša je škola započela brojne ekološke aktivnosti koje s učenicima provode učitelji i vanjski suradnici.

 U našoj je školi  23. ožujka 2015. godine održano ekološko edukativno predavanje u sklopu projekta „Sava kultura NATURA“ na temu Rijeka Sava: Jučer – Danas – Sutra pa smo tako obilježili Svjetski dan voda. Učenici su saznali najvažnije o Svjetskom danu voda i Svjetskom danu vlažnih staništa te o nužnosti očuvanja tih staništa zbog njihove biološke raznolikosti. Također su upoznati s poviješću regulacije rijeke Save u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji te o sustavu obrane od poplava.

Učenici će povodom Svjetskog dana voda, Svjetskog dana šuma i Dana planeta Zemlje izrađivati plakate, postaviti izložbu likovnih eko radova te pisati literarne radove na eko temu.

S toplim proljetnim danima krenulo je i uređenje okoliša škole pa su  tako  učenici pod vodstvom učitelja započeli s proljetnim uređenjem voćaka, sadnjom ljekovitog bilja te akcijama pčelarske sekcije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2015. 11:19

Obilježavanje Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade

Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade  učitelji i učenici naše škole obilježili su odlaskom u kazalište.  U utorak 17.03. 2015. godine učenici predmetne nastave posjetili su kazalište  "Merlin" u Zagrebu  i pogledali predstavu „Škrtac“, a u petak 20.03. 2015. godine učenici razredne nastave posjetili su Gradsko kazalište Zorin dom u Karlovcu i pogledali predstavu „Vanzemaljci“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 3. 2015. 09:12

Veseli maskenbal u školi

U utorak  17. veljače 2015. godine održan je maskenbal  za učenike razredne nastave 5. školski sat, a za učenike predmetne nastave 7. školski sat u sportskoj dvorani škole.

Učenici i učitelji su kroz igru, ples, druženje, natjecanje  i smijeh  obilježili ovaj veseli dan. Učenici su predstavili svoju domišljatost i kreativnost u osmišljavanju maski i scenskih nastupa.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 2. 2015. 09:32

Obilježili Stepinčevo - župan Stjepan Kožić posjetio našu školu

U utorak, 10. veljače 2015. obilježen je spomen na 55. godišnjicu smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca čije ime ponosno nosi i naša škola. 

Ovom prigodom našu školu je posjetio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je razgledao završene radove na školi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2015. 14:03

Božićne svečanosti naših škola

Prigodne božićne svečanosti i priredbe održane su u danas u matičnoj i područnim školama.

Za kraj prvog obrazovnog razdoblja učenici i učitelji pripremili su vesele božićne pjesme, recitacije, igrokaze i plesne nastupe koje su u ponedjeljak prijepodne predstavili roditeljima.

U matičnoj školi održana je prigodna izložba učeničkih radova koji su nastali na božićnoj radionici prije priredbe i prodaja božićnih ukrasa učeničke zadruge "Pčelice".

Hvala svima koji su nastupe vrijedno pripremili, kao i svima koji su svojim dolaskom podržali uloženi trud učenika i učitelja. 

U utorak, 23.12. učenici i učitelji odlaze u kino nakon čega počinje zimski odmor učenika.

Nastava u drugom obrazovnom razdoblju počinje u ponedjeljak, 12.1.2015. godine prema redovnom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 12. 2014. 22:53

Izložba božićnih jaslica u Jastrebarskom

Učenici naše škole sudjeluju na međunarodnoj izložbi božićnih jaslica Udruge jasličara "Jaska" koja je u nedjelju, 14. prosinca svečano otvorena u Pastoralnom centru župe svetog Nikole. 

Među pedesetak izloženih jaslica svoje mjesto našle su i školske jaslice koje su učenici izradili s učiteljicom likovne kulture, kao i dva samostalna rada učenika naše škole.

Izložene jaslice u Pastoralnom centru mogu se razgledati sve do 6. siječnja

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 12. 2014. 12:57

Glazbena dobrodošlica Božiću

Učenici Glazbene škole Jastrebarsko gostovali su u našoj školi i darovali nam prigodni božićni koncert kojim.

U sklopu serije koncerata pod nazivom "Božićna čestitka" koje Glazbena škola Jastrebarsko održava u ovo predblagdansko vrijeme predstavilo nam se dvadesestak učenika na različitim instrumentima koji su pod vodstvom svojih profesora izveli šesnaest skladbi u trajanju od 45 minuta.

Učenici od prvog do osmog razreda pažljivo su pratili glazbeni program, a posebno smo ponosni jer su nastupili i naši učenici koji pohađaju Glazbenu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 12. 2014. 12:09

Međunarodni dan djeteta - 20.11.2014.

U povodu Međunarodnog dana djeteta zajedno s učenicima od 1.-4. razreda i njihovim učiteljima, stručna suradnica logopedinja održala je radionice kojima je primarni cilj bio upoznavanje učenika s pravima i odgovornostima djeteta i povezivanje naučenog sa svakodnevnim životom.

"Djeca su sudjelovala, dijelila svoja znanja i iskustva. Svi smo se družili kroz igru memorije i spajanja parova, ponavljali naučeno, te smo sve to zajedno i obilježili crtežima prava djeteta onako kako ih djeca vide."

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 11. 2014. 21:15

Dan sjećanja na Vukovar

U utorak 18. studenog 2014. godine u našoj školi obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara  1991. godine tradicionalnim paljenjem svijeća uz prezentaciju plakata  i referata koji su pripremili učenici 8. razreda uz mentorstvo profesora povijesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2014. 09:05

Dani kruha u Krašiću

U nedjelju 05. listopada 2014. godine na trgu u Krašiću obilježili smo Dan kruha. Naša škola tradicionalno sudjeluje u ovom događanju prigodnim štandovima za razrednu i predmetnu nastavu i školsku zadrugu. Roditelji i učenici su donijeli svoje proizvode (kruh i kolače) te smo prikupili 2 891,50 kuna dobrovoljnih priloga koje ćemo koristiti kao pomoć u financiranju izvanučioničke nastave.

Učenici, učitelji i roditelji sudjelovali su na svetoj misi koju je predvodio župnik Dragutin Kučan uz blagoslov učenika prvih razreda i zaziv Duha Svetoga za početak školske godine.

Zahvaljujemo svima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli u obilježavanju Dana kruha 2014.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2014. 12:35

Međunarodni dan starijih osoba

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba 01. listopada 2014. godine učenici 5.a i 7.a razreda sa svojim razrednicima Dubravkom Delač-Domjančić i Zoranom Jadrijevićem posjetili su Dom za starije i bolesne u Pribiću. Voditeljica Doma, gospođa Ankica Stepinac učenicima je govorila o važnosti ustanove u kojoj smo se našli. Naglasila je da je Dom u Pribiću prva privatna ustanova otvorena u Hrvatskoj za skrb i njegu starijih osoba. Učenici su pažljivo slušali, a nakon službenog dijela okrijepili su se sokom i slatkišima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2014. 09:46
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 88678
Ovaj mjesec: 637
Danas: 3
preskoči na navigaciju