preskoči na sadržaj
Učenička zadruga "Pčelice"

 

U školi djeluje učenička zadruga "Pčelice" sa sekcijama:

  • likovna skupina - keramičari
  • etno skupina
  • eko skupina
  • mladi kreativni poduzetnici
  • voćarska skupina
  • cvjećarska skupina
  • eko dizajneri
  • pčelari

Svaka sekcija ima voditelja koji s učenicima provode izvannastavne aktivnosti.

Voditeljica učeničke zadruge je učiteljica Nataša Horvatić.

Učenička zadruga aktivno sudjeluje na smotrama i susretima zadruga, priprema izložbe i obogaćuje kulturnu i javnu djelatnost škole.

U prilogu: istaknuti projekti i katalog suvenira zadruge.

Vijesti iz školske zadruge

Međužupanijska suradnja učeničkih zadruga u Međimurju

U četvrtak 08.11. i petak 09.11.2018. godine naša Učenička zadruga „Pčelice“ sudjelovala je na međužupanijskoj suradnji u Međimurju zajedno sa 18 zadruga Zagrebačke županije.

Našu zadrugu predstavljale su dvije učenice 7. razreda, Marijana P. i Matea Š. u pratnji voditeljice Zadruge Nataše Horvatić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 11. 2018. 12:47

Nagradni izlet Učeničke zadruge "Pčelice"

U petak, 8. lipnja 2018. godine aktivni članovi učeničke zadruge naše škole nagrađeni su edukativno rekreativnim posjetom Ozalju. Izlet na kojem je sudjelovalo četrdesetak učenika od 3. do 8. razreda u pratnji učitelja voditelja sekcija zadruge financiran je sredstvima zadruge i škole.

Prvo su posjetili OŠ "Slava Raškaj" u Ozlju gdje su naši učenici kroz kreativni rad u radionici podučili učenike iz Ozlja kako se izrađuju pomponi. Nakon gostoprimstva u školi, uputili su se u Zavičajni muzej u Ozlju gdje su pogledali stalni postav i izložbu čipke. Putovanje završilo je razgledavanjem Etno parka Ozalj.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 6. 2018. 21:03

Dan učeničkih zadruga

U utorak, 5. lipnja 2018. godine održan je Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije na Trgu Petra Zrinskog u Vrbovcu. Učenička zadruga "Pčelice" predstavila je našu školu izložbeno-prodajnim štandom na kojem su bili raznovrsni predmeti koje su izradili vrijedni učenici pod vodstvom svojih mentora.

Na manifestaciji su nas predstavljali učenici Paola P., Lea P. i Filip P. i učiteljica Dragica Cvetan Žakula, voditeljica etno skupine. Učenici zadrugari svih škola razmijenili su znanja i iskustva, družili se i igrali stare sportske igre.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 6. 2018. 17:40

Projekt - Ja, poduzetnik!

Troje učenika naše škole uz pomoć učiteljice likovne kulture uključilo su se u projekt emisije Školski sat HTV-a  „Ja, poduzetnik!“ koji je pokrenut 12. veljače 2018. godine u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo.

Učenici su imali zadatak osmisliti i izraditi svoj inovativni proizvod, te ga prezentirati i predložiti oblik zaštite intelektualnog vlasništva. Učenici su osmislili proizvod-suvenir Šalice iz Krašića koji je u završnoj emisiji Školskog sata predstavljen kao jedan od 20 najboljih proizvoda projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2018. 10:07

Posjet zadrugara Bosni i Hercegovini

Predstavnici UZ “Pčelice“ od 24. do 26. svibnja 2018. godine sudjelovali su u programu međunarodne suradnje učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Naši zadrugari Patrik T. i Marijan B. u pratnji voditeljice zadruge Nataše Horvatić s predstavnicima još 17 učeničkih zadruga Zagrebačke županije posjetili su Bosnu i Hercegovinu. 

U trodnevnom putovanju zadrugari su posjetili Jajce, Fojnicu i Travnik te se družili sa svojim vršnjacima, učenicima OŠ fra Marijan Šunjić iz Stojkovića. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 5. 2018. 12:54

Županijska smotra učeničkih zadruga Kalovačke županije

U utorak, 22. svibnja 2018. godine članovi naše Učeničke zadruge „Pčelice“ u sklopu međužupanijske razmjene bili su gosti Učeničke zadruge „Kotačac“ OŠ „Slava Raškaj“ u Ozlju.

Naime, toga dana bili smo gosti na 19. Županijskoj smotri učeničkih zadruga Karlovačke županija.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 5. 2018. 20:22

Županijska smotra Učeničkih zadruga Zagrebačke županije

U utorak, 17. travnja 2018. Učenička zadruga „Pčelice“ sudjelovala je na 30. županijskoj smotri učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Smotra se održala u Osnovnoj školi Mihaela Šiloboda u Sv. Martinu pod Okićem.

Našu učeničku zadrugu predstavljale su tri učenice 6. a razreda: Iva Ž., Magdalena S. i Matea G. U pratnji učenica bile su učiteljica likovne kulture Martina Štengl Šoić i voditeljica zadruge Nataša Horvatić. Na Smotri se predstavilo ukupno 19 učeničkih zadruga.

Naša zadruga se ove godine predstavila s temom "Oj ružice šipkovice" a učenici su prezentirali izrađene proizvode s motivom šipkovog cvijeta. Inspiracija za temu bio je tradiocionalni motiv veza sa ženske narodne nošnje krašićkog kraja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 4. 2018. 12:50

Uskrsna radionica izrade pisanica

U utorak 27. ožujka 2018. godine čanovi etno skupine i eko dizajnera sudjelovali su u uskrsnoj radionici izrade pisanica. Učenici su pisanice izrađivali voskom na tradicionalni način kako bi naučili i očuvali tradicionalnu tehniku ukrašavanja pisanica.

Voditeljica etno skupine Dragica Cvetan Žakula organizirala je dvosatnu radionicu koja je prošla u ugodnom i veselom druženju. Cilj ovakvih radionice je poticanje kreativnosti, zajednički doživljaj blagdana i njegovanje pozitivnog odnosa prema tradiciji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 3. 2018. 19:03

Međužupanijska suradnja UZ Zagrebačke i Međimurske županije

U petak, 17. studenog 2017.  godine učenice 6.a razreda, Matea i Nika u pratnji voditeljice Učeničke zadruge „Pčelice“ prisustvovale su na međužupanijskoj suradnji Podružnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva Zagrebačke i Međimurske županije u OŠ Pavao Belas u Prigorju Brdovečkom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2017. 16:59

29. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Zadru

I ove godine naši zadrugari sudjelovali su na 29. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Zadru od 3. do 6. listopada 2017. godine.

Među ostalim štandovima svih županija Republike Hrvatske, bili su izloženi i proizvodi 29 učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Naša zadruga „Pčelice“ bila je zadužena za voditelja postavljanja županijskog stola. Voditeljica je bila profesorica Dragica Cvetan - Žakula, a zadrugarka učenica 6. a razreda Magdalena S.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 10. 2017. 11:56

Dan učeničkih zadruga

U petak, 26. svibnja 2017. godine održan je Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije, na Strossmayerovom trgu u Jastrebarskom. Naša Učenička zadruga "Pčelice" predstavila je našu školu izložbeno-prodajnim štandom na kojem su bili raznovrsni predmeti koje su izradili vrijedni učenici pod vodstvom svojih mentora. Na manifestaciji su nas predstavljale učenice Anamarija P.,Gabriela N. i Lea P. te profesorice Dragica Cvetan Žakula i Natasa Hrenek Širanović. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 5. 2017. 10:10

Naši pčelari u Školskom satu

U emisiji Školski sat - zadrugarstvo pod nazivom Slatke zadruge u osmoj minuti emisije objavljen je prilog o skupini pčelara naše Učeničke zadruge "Pčelice" koji je snimljen u školskom pčelinjaku. Kako su se predstavili naši učenici možete vidjeti na linku:

http://skolski.hrt.hr/emisije/580/slatke-zadruge

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 5. 2017. 10:33

Zadrugari u Makedoniji

Učenice i voditeljica naše Učeničke zadruge „Pčelice“ sudjelovale su u međunarodnoj suradnji učeničkih zadruga Zagrebačke županije, koja se održala od 4. do 9. svibnja 2017. godine. Naše zadrugarke Ivana V. i Nikolina B., učenice 8. razreda, u pratnji voditeljice Nataše Horvatić u slopu ove suradnje posjetile su Makedoniju. 

Domaćin zadugarima bilo je Makedonsko hrvatsko društvo. Uz lijepo druženje i puno novih prijatelja zadrugari su u pet dana putovanja posjetili Skopje (staru skopsku čaršiju, centralni trg, stari željeznički kolodvor, spomen crkvu Majke Tereze, mostove...), Tetovo i okolicu (Šarena džamija, manastir Lešok, najmanji etnografski muzej na svijetu…), Ohrid i Sveti Naum te kompleks Makedonsko selo u blizini Skopja.

U sklopu putovanja održan je susret na kojem su sudjelovali predstavnici vlasti Tetova, Makedonsko hrvatskog društva, ambasadorica Republike Hrvatske u Makedoniji, predstavnici Zagrebačke županije, predstavnici HUUZ-a, prisutni voditelji učeničkih zadruga, zadrugari te roditelji i djeca domaćini.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 5. 2017. 20:17

Smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije

U petak, 28. travnja 2017. godine naša Učenička zadruga „Pčelice“ sudjelovala je na 29. Smotri učeničkih zadruga Zagrebačke županije u Mariji Gorici. Našu Učeničku zadrugu predstavljali su učenici 5.-ih razreda: Lea, Magdalena i David u pratnji voditeljice zadruge Nataše Horvatić. Na smotri je sudjelovalo ukupno 18 učeničkih zadruga iz cijele županije gdje su prezentirali  svoj rad. Naša zadruga osvojila je 44 od 50 bodova i time se plasirala na 6. mjesto. Posebnost ovih druženja su nova poznanstva, te razmjena znanja i iskustva u radu zadruge.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 4. 2017. 09:37

Sudjelovanje naših učenika u emisiji Školski sat

Učenici Luka M., Mihaela J. i Magdalena S. i voditeljica Učeničke zadruge "Pčelica" Nataša Horvatić sudjelovali su u emisiji Školski sat na temu biljke i zadruge na HRT gdje su prezentirali rad zadruge, našu školu i naš krašićki kraj.

Emisiju Školski sat možete vidjeti na slijedećem linku:

 http://skolski.hrt.hr/emisije/567/zadruge-i-biljke

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 4. 2017. 09:24

Naši zadrugari na državnoj smotri u Zadru

Od 4. do 7. listopada 2016. godine  tri učenice i dvije učiteljice naše škole sudjelovale su na 28. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja se održala u Zadru.

Naši predstavnici, zadrugari, bili su Magdalena S. iz 5. a razreda, Petra J. iz 7. b razreda i Ana M. iz 7. b razreda uz vodstvo profesorice Dragice Cvetan Žakule i Nataše Horvatić.

Učenička zadruga "Pčelice" pozvana je na državnu smotru gdje se predstavila zajedno s 70 najboljih zadruga iz cijele Hrvatske. Naša zadruga plasirala se na državnu razinu i u kategoriji istraživačkih radova gdje je s radom „Hod kroz god“ osvojila 5. mjesto na državnoj razini.

Smotra učeničkih zadruga je manifestacija koja predstavlja pravi festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva djece i mladih. Smotra je bila izložbeno-prodajnog karaktera, a svi proizvodi na Smotri su izrađeni vrijednim rukama mladih zadrugara. Na Smotri se tako našlo ukrasnih i uporabnih proizvoda od keramike, kože, stakla, drveta, papira i tekstila, tradicijski vezovi, razne kreme, ulja, slastice, biljke…

Kako su naši zadrugari predstavili svoju zadrugu, školu i svoj krašićki kraj u javnim medijima može se vidjeti na slijedećem linku: http://www.vijesti.rtl.hr/video/vijesti/127439/mlade-nade-poduzetnistva-susrela-se-u-zadru-otvorena-28-smotra-ucenickih-zadruga/

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2016. 11:06

Međužupanijska suradnja učeničkih zadruga

U sklopu međužupanijske suradnje učeničkih zadruga koju tradicionalno organizira Zagrebačka županija dvoje učenika sedmih razreda učeničke zadruge „Pčelice“ i voditelj voćarske skupine posjetili su Vukovarsko – srijemsku županiju.

Tijekom trodnevnog boravka od 22. do 24. rujna 2016. godine zadrugari su posjetili Ilok i iločke vinograde i sudjelovali u radionicama koje su za njih pripremili učenici OŠ Lovas koja je bila domaćin ovogodišnje Međužupanijske suradnje učeničkih zadruga. Zadrugari su posjetili gotovo sve znamenitosti dvorac Odeskalkijevih, crkvu Ivana Kapistrana, gradski muzej, legendarni Principovac,a na povratku, i izvan hodograma još i vukovarske znamenitosti. Cilj ove suradnje je upoznavanje s posebnostima drugih županija, usvajanje novih znanja i vještina te stjecanje novih poznanstava i prijateljstava.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 9. 2016. 17:24

Međužupanijska suradnja učeničkih zadruga

Dvoje mladih zadrugara - učenici šestog razreda i učitelj - voditelj voćarske skupine naše učeničke zadruge "Pčelice" sudjelovali su u projektu Međužupanijske suradnje učeničkih zadruga. Ovom prilikom zajedno s predstavnicima ostalih zadruga Zagrebačke županije posjetili su Splitsko-dalmatinsku županiju.

Tijekom dvodnevnog posjeta, od 27. do 29. studenoga, kojem je domaćin bila OŠ "Mejaši" iz Splita zadrugari su sudjelovali u radionicama, obilasku grada i posjetu Arboretuma. Cilj ovog projekta je upoznavanje s posebnostima drugih županija, usvajanje novih znanja i vještina te stjecanje novih poznanstava i prijateljstava.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 12. 2015. 10:40

Počeo "Hod kroz god" naših zadrugara

Učenici zadrugari berbom grožđa u školskom voćnjaku započeli su svoje aktivnosti na projektu očuvanja tradicijskih običaja tijekom godine.

Učenici iz sekcije voćara obukli su za ovu prigodu narodnu nošnju Krašića i koristili pribor kojim su se nekada koristili ljudi našeg kraja u berbi grožđa. Grožđe su brali u čabar, drvenu kantu s dvije ručke koju su žene nosile na glavi, zatim su presipavali grožđe iz čabra u brentu, koja se nosila na leđima.

Učenici su u školskom vinogradu ubrali crno i bijelo grožđe i od njega će kuhati pekmez kojim će se zasladiti, a dio će prodati na štandu učeničke zadruge „Pčelice“. Učenici iz sekcije eko dizajnera i likovne supine - keramičari osmislit će dizajn za pakiranje pekmeza.

Projekt učeničke zadruge "Pčelice" pod nazivom "Hod kroz god Dolinom kardinala" ima za cilj njegovanje tradicije krašićkog kraja obnavljajući stare običaje kroz istraživački rad u etno skupini i praktični rad likovne skupine - keramičara, voćara i drugih sekcija zadruge.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 9. 2015. 14:07

"Pčelice" sudjelovale na Danu učeničkih zadruga

U subotu 18. travnja 2015. godine u Samoboru je održan 3. Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije na kojem su sudjelovali učenici i voditeljice naše učeničke zadruge. 

Na danu učeničkih zadruga uz dvadesetak zadruga Zagrebačke županije sudjelovali su i gosti iz osnovne škole iz Tavankuta koje su naši zadrugari posjetili prošle godine.

Uz prodaju proizvoda zadruge učenici i voditelji međusobno su se družili i stjecali nove ideje i iskustva.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 4. 2015. 14:41

Odličan nastup na županijskoj smotri zadruga

U četvrtak, 09.04.2015. godine naši zadrugari nastupili su na županijskoj smotri učeničkih zadruga u OŠ Pavao Belas u Brdovcu. Na smotri su sudjelovale četiri učenice i dvije voditeljice učeničke zadruge "Pčelice". 

U natjecateljskom dijelu predstavile su zadrugu s projektom "Biljke mog kraja" te se plasirale na odlično 5. mjesto od ukupno 18 sudionika. U tri kategorije vrednovanja osvojili su 40 od mogućih 50 bodova kao i brojne  pohvale za odličan nastup i prezentaciju.

Osim natjecateljskog dijela, naši zadrugari družili su se s učenicima drugih zadruga, stjecali nova iskustva i ideje za nove projekte i nastupe.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 4. 2015. 14:39

Međunarodni susret učeničkih zadruga

Učenička zadruga "Pčelice" naše škole sudjelovala je na Međunarodnom susretu učeničkih zadruga koji se održao od 23. do 26. listopada u Vojvodini.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 10. 2014. 13:55
 


Oglasna ploča

TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 110484
Ovaj mjesec: 678
Danas: 44
preskoči na navigaciju