preskoči na sadržaj
vijesti

Obilježen školski medni dan Vijest ima dokument u privitku

Program Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka po prvi put provela se u prvim razrednima svih osnovnih škola na području Republike Hrvatske na Dan Svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, 7. prosinca 2018. godine.

Cilj Programa je promocija meda lokalnih proizvođača, povećanje unosa meda u prehranu djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda te educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 12. 2018. 18:19

Posjet kinu i sv. Nikola

U četvrtak, 6. prosinca 2018. godine, na dan sv. Nikole, učenici razredne i predmetne nastave su u pratnji svojih razrednika posjetili CineStar Arena Imax u Zagrebu. Učenici razredne nastave uživali su u gledanju animiranog filma "Grinch", a učenici predmetne nastave u igranom filmu "Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela".

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 12. 2018. 09:46

Javni poziv 2/2018 višednevna ekskurzija 7. razredi Trogir Vijest ima dokument u privitku

U prilogu obrazac poziva 2/2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 11. 2018. 16:48

Javni poziv 1/2018 škola u prirodi 3. i 4. razredi Pula Vijest ima dokument u privitku

U prilogu obrazac poziva 1/2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 11. 2018. 16:45

Nastavak projekta Školska shema

U utorak 20.11.2018. godine potpisani su ugovori o provedbi projekta Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda između župana Zagrebačke županije i ravnatelja 31 osnovne i deset srednjih škola, kojima je županija osnivač.

Ovim projektom, kojega financira Europska komisija, osigurani su, jednom tjedno, besplatni obroci voća i povrća za sve učenike osnovnih i srednjih škola te besplatni obroci mlijeka i mliječnih proizvoda za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 11. 2018. 10:01

Velika staklena avantura

U ponedjeljak 19. studenog 2018. godine u našoj školi gostovao je boom!teatar iz Zagreba s predstavom „Velika staklena avantura“ za učenike razredne nastave . Ovu besplatnu eko-edukativnu kazališnu predstavu sponzorirala je tvrtka Vetropack Straža koja je odabrala i našu školu kako  bi se učenici dodatno educirali o potrebi odvajanja, sakupljanja i recikliranja otpada. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 11. 2018. 18:03

Obilježen Dan sjećanja na Vukovara

U petak 16. studenoga 2018. godine u našoj školi prigodno je obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Učenici su za sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata u holu škole zapalili svijeće, a naše sedmašice Lea P. i Lana Ć.  pripremile su referat o Domovinskom ratu koje su prezentirale svim učenicima škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 11. 2018. 18:59

Posjet Interliberu

Učenici viših razreda naše škole posjetili su u utorak 13. studenog 2018. godine 41. sajam knjiga i učila Interliber.

Na sajmu se inače nudi bogat program predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovora s književnicima, čitaonice i radionice, dodjela književnih nagrada, aukcija starih knjiga, kvizove, glazbene programe te stručne susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, kao i okrugle stolove i panel rasprave. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 11. 2018. 13:43

Međužupanijska suradnja učeničkih zadruga u Međimurju

U četvrtak 08.11. i petak 09.11.2018. godine naša Učenička zadruga „Pčelice“ sudjelovala je na međužupanijskoj suradnji u Međimurju zajedno sa 18 zadruga Zagrebačke županije.

Našu zadrugu predstavljale su dvije učenice 7. razreda, Marijana P. i Matea Š. u pratnji voditeljice Zadruge Nataše Horvatić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 11. 2018. 12:47

Lino Višebojac u našoj školi! Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak 8.11.2018. godine u sportskoj dvorani naše škole održana je sportska manifestacija Lino Višebojac u kojoj su sudjelovali učenici matične i područnih škola.

Kako smo se zabavljali s Linom možete vidjeti pod opširnije..

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2018. 13:12

Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 11. 2018. 09:15

Završna konferencija projekta školskog volontiranja

U petak, 19.10.2018. u prostoru Cinestar Arene Zagreb održana je Završna konferencija projekta „Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa“. U projektu koji se provodio tijekom prošle školske godine sudjelovao je i Mali interventni tim naše škole sa učiteljicom biologije koja je bila mentor.

Na zavšnoj konferenciji predstavljeni su rezultati projekta s posebnim naglaskom povezivanju Crvenog križa s osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije kroz ovaj projekt. Škole su potaknute na nastavak razvoja školskog volontiranja koje se može ostvariti kroz osnivanje školskih volonterskih klubova i školske volonterske akcije.

Događaju su nazočili predstavnici uključenih škola, gradskih društava Crvenog križa te sami volonteri na projektu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2018. 08:28

Uređena PŠ Vukšin Šipak

S početkom nove nastavne godine završeni su radovi na unutarnjem uređenju naše područne škole Vukšin Šipak. Šesnaest učenika sa svojim učiteljima godinu su započeli u obnovljenim prostorima učionica, kuhinje, hodnika i sanitarnih čvorova. Dograđen je i kabinet za individualni i logopedski rad s učenicima. Učitelji su za nastavu opremljeni novim prijenosnikom, platnom i projektorom.

Radove na unutarnjem uređenju 65 godina stare područne škole financirao je osnivač Zagrebačka županija, nabavu potrebnog namještaja financirala je škola iz vlastitih sredstava a Grad Jastrebarsko posredovao je pri donaciji informatičke opreme.

Nakon završenih radova školu su u srijedu 10. listopada 2018. godine posjetili zamjenica župana Zagrebačke županije N. Žužak i gradonačelnik Grada Jastrebarskog Z. Novosel sa suradnicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 10. 2018. 12:26

Dani kruha u Krašiću

U nedjelju 07. listopada 2018. godine na trgu u Krašiću obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Ovom obilježavanju već tradicionalno pridružili su se i učenici naše škole koji su sa svojim učiteljima na nekoliko prigodno uređenih štandova prodavali kruh, kolače te proizvode učeničke zadruge "Pčelice". Prikupljenim donacijama svake godine sufinancira se izvanučionička nastava za učenike slabijeg socijalnog statusa.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2018. 08:39

Dječji tjedan u OŠ „Kardinala Alojzija Stepinca“ Krašić

U tjednu od 1. do 7. listopada u našoj školi smo kroz razne aktivnosti obilježili Dječji tjedan uz suradnju učenika razredne i predmetne nastave i logopedinje Tamare Vučković.

Cilj obilježavanja Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2018. 08:20

Svjetski dan životinja

S porukom „Ono što je važno u životu jest kako postupamo jedni s drugima“ u četvrtak 4. listopada obilježili smo Svjetski dan životinja. Ovaj dan prvi puta počeo se obilježavati 1931.g. u Italiji, a cilj je bio upozoriti na položaj svih ugroženih životinja.

S istim ciljem smo i mi nastavili.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 10. 2018. 18:58

Program prometne kulture za najmlađe „Jumicar“

U četvrtak 4. listopada 2018. godine u OŠ „Klinča Sela“  u Klinča Selu održan je JUMICAR - Program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu za učenike drugih razreda. Program podržava MUP, MZO, AZOO i Zagrebačka županija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 10. 2018. 10:09

Posjet učenika Domu za starije i nemoćne osobe u Pribiću

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba u srijedu 3. listopada 2018. godine učenici  5.a i 6.b razreda u pratnji svojih razrednika i šest učenika dramske skupine u pratnji svoje mentorice posjetili su Dom socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe u Pribiću.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2018. 20:30

Pozdrav jeseni

Učenici od 1. do 4. razreda matične i područnih škola u pratnji učitelja su u utorak, 02. listopada 2018. godine realizirali terensku nastavu Pozdrav jeseni.

Posjetili su stari mlin u Svetoj Jani gdje su ih dočekali članovi  Etno udruge Sveta Jana. Učenici su pogledali kako radi mlin te imanje i etno kuće nekadašnjeg sela s vrijednim stvarima iz prošlosti naših predaka. Uslijedio je posjet Područnoj školi Sveta Jana u kojoj nam je predsjednica Etno udruge i učiteljica razredne nastave Jasnica Vojvodić pokazala etno zbirku koja se nalazi u potkrovlju škole.

Vrijedno i s puno pažnje čuvaju običaje i vrijednosti iz naše prošlosti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 10. 2018. 20:14

Europski školski sportski dan

U sportskoj dvorani naše škole u petak 28. rujna 2018. godine učenici i učitelji razredne nastave obilježili su Europski školski sportski dan. U organizaciji učitelja TZK, učenici razredne nastave prvi i drugi školski sat odigrali su razne zanimljive sportske igre uz pozitivnu natjecateljsku i navijačku atmosferu. 

Cilj ove međunarodne inicijative koja se obilježava u brojnim hrvatskim i europskim školama je promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 9. 2018. 18:41

Moja prva knjiga – 2018.

Na ovogodišnjoj završnoj svečanosti natječaja Moja prva knjiga koja se održala u četvrtak, 27.9.2018. godine u Domu HV u Karlovcu učenicima su podijeljene nagrade i priznanja, a učiteljima i školama priznanja za sudjelovanje na natječaju.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 9. 2018. 10:06

Završni volonterski kamp u Novom Vinodolskom

Učiteljica biologije - mentorica Malog interventnog tima naše škole, sudjelovala je na Završnom volonterskom kampu projekta „Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa“ od 7. do 9. rujna 2018. u Domu Crvenog križa Zagreb u Novom Vinodolskom.

Ovom prilikom mentori i koordinatori raspravljali su o uspješnosti provedbe projekta unutar svojih škola i lokalnih zajednica. Učenici - volonteri većinu vremena provodili su kupajući se, igrajući badminton i odbojku ili družeći se sa svojim vršnjacima te su im zadnji dan svečano uručene plakete za uspješno sudjelovanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 9. 2018. 08:29

Nastavak EU projekta Prsten potpore

Nastavkom sudjelovanja u EU projektu Prsten potpore i u novoj nastavnoj godini 2018./2019. osigurani su pomoćnici u nastavi za četvero učenika s teškoćama naše škole. Projekt Zagrebačke županije i škola partnera omogućuje socijalnu uključenost učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 9. 2018. 12:00
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča

Tražilica

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 5. 2014.

Ukupno: 110484
Ovaj mjesec: 678
Danas: 44
preskoči na navigaciju